Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klar økning i grensehandelen – ”regjeringen må levere tiltak”

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel
Foto: NHO
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nordmenn la igjen over 2 milliarder i utlandet første kvartal i år.

ANNONSE

I dag leverte SSB grensehandelstatistikken for første kvartal 2022. Fra kun 20 millioner i 2021 viser første kvartal i år at antatt verdi brukt innen grensehandel har økt til 2,1 milliarder kroner.

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel, ber nå regjeringen ta grep – slik de har lovet. Dette er heller ikke første gang Kaltenborn tar til orde for at tiltak må settes i gang for å bremse grensehandelen.

LES OGSÅ: Grensehandelen på vei tilbake mot normalen: "Det haster å ta grep"

Disse tallene viser med all tydelighet at grensehandelen er på vei tilbake på samme nivå som før pandemien. Vi ser nå i realiteten en storstilt eksport av arbeidsplasser ut av landet. Nå må regjeringen levere på det de har lovet i Hurdalsplattformen og i møter med oss, nemlig tiltak for å bremse denne negative utviklingen for norske bedrifter og arbeidsplasser, sier Kaltenborn.

Ser man tallene i sammenligning mot første kvartal i normalåret 2019, hvor norske forbrukere la igjen 3,9 milliarder kroner i utlandet, tyder det på at man er på vei tilbake mot en normal.

Vi ønsker at Regjeringen setter ned et partssammensatt utvalg som får i oppdrag å foreslå konkrete tiltak, slik også Handel og Kontor har bedt om. Det haster å komme i gang, det viser dagens grensehandeltall med all tydelighet, presiserer Kaltenborn.

Del artikkel: