Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klarna halverer tapene – snart lønnsomme: ”På god vei”

Klarnas toppsjef, Sebastian Siemiatkowski.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fornøyd med egne resultater.

ANNONSE

Klarnas reise mot lønnsomhet ruller på og man virker å være på rett vei skal man ta selskapets rapport for første kvartal til grunnlag. Klarnas inntekter økte nemlig med 21 prosent under perioden, fra 3551 millioner svenske kroner i fjor til 4285 millioner kroner i år, gjeldende januar til mars.

Driftsresultatet, da? Jo, også det peker i riktig retning, men det er ikke svarte tall det er snakk om. Det landet nemlig på -1185 millioner kroner, som er en klar forbedring fra -2538 millioner første kvartal i 2022.

I løpet av dette kvartalet lykkes vi på en imponerende måte å øke GMV og inntektene og samtidig lykkes vi med å minske kostnadene og kredittap, og vi investerer dessuten ambisiøst i AI-drevne produkter, sier Klarnas toppsjef, Sebastian Siemiatkowski, i rapporten.

Lønnsomme i høst

Klarna viser også et netto tap på 1271 millioner kroner under kvartalet. Det er opp fra -2570 millioner i fjor. Men de negative tallene skal snart være et blott minne, ifølge betalingsselskapet.

I rapporten skriver Klarna at lønnsomhet skal nås på månedsbasis under årets andre halvdel, om alt går etter planen.

Vi er på god vei til å nå lønnsomhet i år samtidig som vi revolusjonerer shopping og betalinger gjennom vår AI-drevne strategi, sier Siemiatkowski.

Del artikkel: