Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klarna klargjør for børsnotering

Sebastian Siemiatkowski, administrerende direktør og medgrunnlegger av Klarna.
Foto: Klarna
Elisabeth Dahl Skjervheim

Kan finne sted allerede i første halvdel av 2024.

ANNONSE

Klarna gjør seg klar for børsen. I hvert fall hvis vi skal tro opplysningene som Sky News har fått.

Blant annet nevnes det at den svenske betalingsgiganten har satt i gang en prosess med å opprette et britisk holdingselskap. Noe Klarna også bekrefter overfor nettstedet og beskriver som et "viktig tidlig skritt på veien mot en mulig børsnotering".

Dette er en administrativ endring som har pågått i over tolv måneder og påvirker ikke noens rolle eller Klarnas svenske virksomhet, sier en talsperson for Klarna.

Kan skje våren 2024

Ifølge Sky News har Klarna også informert sine aksjonærer om at forberedelsene har startet, og at en børsnotering kan finne sted allerede i første halvdel av 2024.

Ifølge kilder i investeringsbanker kan Klarna bli verdsatt til 15-20 milliarder dollar, rundt 166-220 milliarder norske kroner.

Men selv om Klarna får på plass et britisk holdingselskap, betyr ikke det nødvendigvis at noteringen skjer på London Stock Exchange. I stedet tror investorer og bankfolk at selskapet vil velge New York.

Ifølge eierskapsdatabasen Holdings er den største eieren i Klarna det amerikanske risikokapitalselskapet Sequoia med 21,8 prosent. Danske Heartland eier 10 prosent, mens Klarnas administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski er nummer tre på eierlisten med 6,9 prosent.

Del artikkel: