Klarna kroker arm med ChatGPT: “Stor nytteverdi for alle”

Består "mammatesten", sier Klarna-sjefen.

Klarna kroker arm med den populære samtalepartneren de fleste har blitt kjent med i det siste: nemlig ChatGPT. Nyheten delte selskapet i går kveld, i alle sine markeder.

Samarbeidet med Open AI og deres ChatGPT skal gjøre det enda enklere for folk å klikke hjem varer. Det er utviklet en egen plugin som gjør at forbrukere kan spørre om shoppingråd og inspirasjon, og dermed bli presentert for ulike alternativer som er tilgjengelig gjennom Klarna.

Annonse

Jeg er superentusiastisk med tanke på denne plugin-løsningen med ChatGPT, fordi den består mitt viktigste kriterium – det jeg kaller «mammatesten». Det betyr ganske enkelt om mammaen min vil forstå det og synes det er nyttig. Det gjør denne fordi det er enkelt å ta i bruk, og det kan virkelig løse mange problemer, sier Sebastian Siemiatkowski, CEO i Klarna, i en pressemelding.

Må sikkerhetstestes og utvikles

I første omgang er det kun et fåtall forbrukeren som har abonnement på ChatGPT i USA og Canada som får tilgang til den nye tjenesten. Forbrukerne må installere Klarnas plugin fra ChatGPTS egen plugin-store, og ved henvisning til Klarnas produktlenker i chaten blir de sendt direkte til Klarnas prissammenligningstjeneste.

Dette vil gi stor nytteverdi for alle. Klarna står i en helt unik posisjon hvor vi kan ta i bruk den beste teknologien og data for å hjelpe mennesker med å finne nye produkter og løse problemer for forbrukere gjennom hele kundereisen. Vi vil fortsette med innovasjon for å fortsette å gi våre 150 millioner kunder denne type tjenester, sier Siemiatkowski.

Tjenesten skal rulles ut i flere regioner over tid, etter en periode med sikkerhetstesting, utvikling og forbedring, opplyser betalingsselskapet.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!