Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klarna om vekstpris-satsingen: “Blir viktig for å oppnå det vi ønsker“

Geir Østby, Norgessjef i Klarna.
Foto: Klarna
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Deler ut vekstpakker til 16 vinnere i høst.

ANNONSE

Klarna delte i går nyheten om at de lanserer en egen vekstpris for nordiske nettbutikker. Totalt skal skreddersydde vekstpakker til en verdi av 17 millioner kroner fordeles på 16 nettbutikker.

Dette når fire nettbutikker i hvert av landene Norge, Sverige, Danmark og Finland kan vinne i kategoriene Sustainability, Innovation, Rising Star og Small Business i Klarnas Growth Awards.

Bakgrunnen for satsingen er Klarnas store vekslinger det siste året, hvor fokuset blant annet har vært på å utvikle mer forbrukervennlige og bærekraftige betalingsløsninger, inkludert markedsføringstjenester. Hvorfor? Man skal ville være et konkurransedyktig alternativ til de amerikanske annonsegigantene, forklarer Klarna.

Med Klarna Growth Awards håper vi å inspirere, engasjere og informere – og gi forhandlerne optimale verktøy for å skape trafikk og vokse. Dette blir vår versjon av et nordisk mesterskap i kreativitet og innovasjon innenfor netthandelen, sier Geir Østby, Norgessjef i Klarna.

De norske vinnerne skal kåres av en jury bestående av Østby, CMO David Sandström, Fashion Director Emilia de Poret og Head og Social Commerce Adam Levene under en digital galla i oktober. Alle butikker kan søke om priser i de fire ulike kategoriene, og konkurransen er altså ikke forbeholdt kun Klarnas kunder.

Inkludert i vekstpakkene som skal fordeles mellom vinnerne er et årsabonnement på influencer marketing-plattformen APPRL, Klarnas sammenligningstjeneste Klarna Comparison Service (CSS), annonsering i Klarnas app samt tilgang til bruk av Virtual Shopping (tidligere Hero). Søknadsprosessen skal åpne onsdag 18.mai.

Growth Awards blir startskuddet

Jesper Eriksson, Klarnas Sverigesjef, forteller at satsingen Growth Awards blir viktig for å bistå i målet man har satt om å fange opp også de mindre butikkene.

Jeg tror det blir viktig for å oppnå det vi ønsker. Nemlig å fange opp selv de mindre butikkene som også har mulighet til å bli nominert. Jo tidligere vi kan vise at de gjør noe bra og at vi kan hjelpe dem, jo bedre. At de allerede som små kan dra nytte av våre tjenester og bli enda mer fremgangsrike når de vokser. Vi kan skape og gi dem forutsetningene for en bedre tilvekst, allerede tidlig på reisen, sier Jesper Eriksson til Ehandel.

Det siste året har Klarna gjennomført flere oppkjøp, deriblant APPRL, Hero og Pricerunner. Målet skal være å tilby butikker mer inspirerende og relevante tilbud i sin markedsføring mot forbrukere, samtidig som man møter deres nåværende behov for å skape trafikk og øke antall konverteringer.

Med alle disse investeringene i mente, hvor befinner Klarna seg om fem år?

Vi vil fortsatt være det selvsagte valget for konsumenter som håndterer og planlegger sin privatøkonomi og gjør nødvendige innkjøp – i alle vertikaler. Vi vil være en partner til forbrukeren uansett om man handler offline eller online. Vi vil være en tilvekstpartner for butikkene og her blir Growth Awards startskuddet for å belyse dette.

Det er naturligvis en fordel for dere å fange opp potensielle kunder tidlig?

Absolutt. Jeg vil også være tydelig på at det ikke er noe som tilsier at vi må jobbe med både betalinger og markedsføringer. Man kan velge den ene, eller den andre veien. Men kombinasjonen blir ofte bedre.

Men hvorfor skal man som butikk velge Klarna, som er tidlig i sin reise, sammenlignet med Google og Facebook?

Der vi er nå er Klarna et mer komplement i stedet for at vi erstatter dem. Skal man se til rasjonelle argument så har vi veldig mange kunder som bruker Klarna for å kjøpe alle ulike saker, som matkasser, elektronikk og til å kjøre el-scootere. Vi har en engasjert kundedatabase, som vil gjøre ting sammen med Klarna. Den muligheten tror jeg lokker butikkene. Det kan også finnes fordeler med å være tidlig på.

Så dere sitter helt enkelt på kundedata her, gjennom hele kjøpsreisen, som Google og Facebook ikke gjør, og som kan komme butikkene til fordel?

Sånn er det. Så må man være nøye med hva man får agere på og ikke. Men vi kan sy sammen bildet på en måte som Google og Facebook ikke kan. Den åpenbare forskjellen er at Google og Facebook ikke vet hva du har kjøpt, selv om de vet mye annet. Det er den faktiske forskjellen. Hvordan vi konkret vil utnytte det gjenstår å se. Der må man være forsiktig, avslutter Eriksson.

Del artikkel: