Klarna sier opp 700 ansatte – ”veldig lei oss”

"Tatt noen tøffe avgjørelser"

Mandag ettermiddag delte svenske Breakit hvordan Klarna har besluttet å si opp hele 10 prosent av sine ansatte, utgjørende rundt 700 ansatte totalt. Beskjeden skal ha blitt gitt til de ansatte i form av en forhåndsinnspilt lydfil, hvor den administrerende direktøren i Klarna, Sebastian Siemiatkowski, forklarer de underliggende årsakene til avgjørelsen.

I løpet av de neste dagene vil alle de ansatte som er berørt av beslutningen kalles inn til et møte med ledelsen. I Klarna-sjefens tale forteller han at alle berørte vil bli tilbudt å forlate selskapet mot en kompensasjon.

Annonse

Vi har en stor påvirkning på verden, samtidig er vi sterkt påvirket av verden. Når vi satte våre mål for 2022 i høst var det en veldig annerledes verden enn den vi har i dag, sier Siemiatkowski i sin tale til de ansatte, og uttaler videre:

Derfor må vi agere. Mer enn noensinne må vi ha laserfokus på det som virkelig gjør oss vellykket fremover. Basert på dette har ledelsen på Klarna tatt noen tøffe avgjørelser. Noen av de tøffeste vi noensinne har måttet ta. Vi har sammen evaluert organisasjonen for å sikre at vi kan fortsette å levere på våre ambisiøse mål.

Blant årsakene som trekkes frem er forbrukernes endrede tillit til fremtiden, økt inflasjon og et volatilt aksjemarked. Endringene man ser er etter alt å dømme ikke kortvarige, sier Klarna-sjefen.

Jeg, sammen med ledelsen og alle senior sjefer, er veldig lei oss for å måtte se venner og kolleger gå. Jeg vil takke hver og en av dere for deres harde arbeid og mest av alt for deres bidrag til Klarna og vårt oppdrag, sier Siemiatkowski.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!