Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klart for Norgesferie: “Merkes på hvilke produktkategorier som er populære“

therese.karlsrud.haugen

340 000 nordmenn skal på camping- og bobilferie.

ANNONSE

Med reiserestriksjoner i Norge og verden for øvrig har sommerens store ferietrender endret seg. I år er det nemlig bobil og camping som gjelder. Det merker NetOnNet godt på hva slags elektronikk det kjøpes mest av for tiden.

I følge en undersøkelse gjennomført av YouGov kommer det frem at 6,3 prosent av nordmenn skal på camping- eller bobilferie i sommer. Det tilsvarer ca. 340 000 nordmenn.

Med andre ord blir det Norgesferie på mange denne sommeren - og det merker vi også med tanke på hvilke produktkategorier som er ekstra populære i år. Powerbanks, 12 volts-TVer, bærbare griller, bluetooth høyttalere og også droner går unna. Produkter som mange vil ha med seg på sin Norgesferie for å få en bedre og mer underholdende tur, sier Peter Andersson, Norgessjef i NetOnNet, i en pressemelding.

I undersøkelsen kommer det frem at det er de unge i landet som har størst planer om både bobil og grilling i sommer.

Hver tiende nordmann av de mellom 18-29 år så skal på camping- eller bobilferie i år. Ingen annen aldersgruppe er i nærheten av dette. Det viser at de unge er omstillingsdyktige i en tid hvor den vanlige feriereisen til utlandet utgår, og de ønsker kanskje å se landet i sitt eget tempo med den friheten en bobil gir.

LES OGSÅ: Huset og hytta vinner denne ferien - over 40 prosent nordmenn blir hjemme

"Merkes i Lagershoper og på nett"

Det er samtidig de som bor i Trøndelag og Nord-Norge som i størst grad skal feriere på denne måten. Hele 11 prosent av trøndere og nordlendinger skal på camping-/bobilferie.

NetOnNet meddeler at de merker en økt etterspørsel for griller både i sine fysiske Lagershopper og på nett.

Uten at vi vet nøyaktig hvor mange nordmenn som har feriert på denne måten tidligere er det stor grunn til å tro at tallene aldri før har vært så høye. Mange har store planer for den norske sommeren - og begrepet Staycation har virkelig blitt gjeldende i år. Blant annet sier hver tredje nordmann at de skal grille mer i år enn i fjor - og dette merkes også i våre Lagershoper og på kjøp på nett. Igjen er det de under 30 år som skal grille mest - hvor over halvparten (52%) har planer om å grille mer i år enn i fjor.

Mat og ferie går hånd i hånd, så dette sier noe om at feriefølelsen skal bestå til tross for en noe annerledes periode, avslutter Andersson i NetOnNet.

Del artikkel: