Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klesbransjen faller - Oslo-butikkene får ikke åpne

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Ikke nok dersom vi også får nedstengninger i mai"

 

ANNONSE

Mange kommuner har nå fått åpne butikkene sine igjen, men handelsstanden i hovedstaden fikk nok en nedslående beskjed denne uken.

Butikker, med visse unntak for blant annet dagligvare og apotek, må holde stengt i to uker til. Det er utfordrende for lokale aktører i Oslo, som fortsatt må gå en usikker tid i møte.

Til motenettstedet Melk og Honning forteller flere av Oslos klesbutikker at den eneste omsetningen de får inn er gjennom netthandel og at mye av kapitalen deres allerede er brukt opp.

Vi har jo fått litt omsetning via svean.no, men det er ikke nok dersom vi også får nedstengninger i mai, sier blant annet  Jan Svean, grunnlegger av butikken Svean på Paleet til Melk & Honning, og legger til:

Jeg vet det er mange som slenger seg på en konkurs da dessverre.

Fullt fokus på netthandel var ikke noe Svean hadde forventet før om minst 10 år.

Nå håper vi på en gjenåpning i mai, der sultne kunder kommer innom, sier Svean.

Handelsbransjen har måttet tenke nytt og tilby kundene sine shopping på en mer digital måte. I følge Melk og Honning lanserer blant annet Den Dama på Frogner shopping på facetime til uken, mens butikken Livid har gjort om lokalene sine i Prindsens Gate til foto- og e-com-studioer.

"Fare for at mange kan gå konkurs"

Tall fra Virke har tidligere vist at omfattende smitterestriksjonene fører til krise for kles- og skobutikkene. I følge tall for februar hadde denne bransjen en nedgang på henholdsvis 19 og 34 prosent, samtidig som norske nettbutikker økte salget med 74 prosent.

Mange deler av næringslivet er sterkt preget av smittesituasjonen og de nye koronarestriksjonene, og det er åpenbart fare for at mange kan gå konkurs før smitteverntiltak er avviklet og etterspørselen tar seg opp. Utfordringen på kort sikt er å sikre at levedyktige bedrifter fortsatt er der når oppgangen kommer, uttalte Harald J. Andersen, direktør for handel i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon, i mars.

Årsstatistikken til Virke fra i fjor viser at klesbransjens omsetning falt med totalt 3 milliarder kroner.

Hvordan påvirkes din butikk av pandemien? Tips oss gjerne på tips@ehandel.com.

Del artikkel: