Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kolonial.no bygger nytt gigant-lager til en halv milliard kroner

therese.karlsrud.haugen

Fremskynder planene og dobler kapasiteten.

 

ANNONSE

Dagligvareutfordreren Kolonial.no bygger et 18 000 kvadratmeter stort lager på Lier for å ta unna den økte etterspørselen etter dagligvarer levert på døra. Selskapet forventer at lageret vil tilføre et betydelig antall jobber lokalt.

Som bedriftsleder er det ingenting som føles bedre enn å bidra til å skape nye trygge, gode jobber. Spesielt gjelder dette i en tid hvor mange har følt på en ekstra usikkerhet, sier Karl Alveng Munthe-Kaas i Kolonial.no, i en pressemelding.

Våre kunder har vist oss en voldsom tillit og oppslutning gjennom dette krevende året, og vi kjemper hver dag for å gi dem en enklere og bedre dagligvarehandel. Vi føler også et stort ansvar for å utfordre maktkonsentrasjonen hos dagligvare-gigantene i Norge.

Allerede før Covid-19 snudde opp ned på Norge, opplevde dagligvareutfordreren Kolonial.no vekst i etterspørselen etter dagligvarer på nett. Når Norge gikk i karantene skjøt veksten fart, og daglig leder Karl Alveng Munthe-Kaas så seg nødt til å fremskynde planen om nytt gigant-lager til en halv milliard kroner. Lageret vil mer enn doble leveringskapasiteten til Kolonial.no, som med det legger opp til en fortsatt kraftig vekst.

Lokaliseringen er strategisk med tanke på transport og effektive kjøreruter ut til kundene våre. Det er kort vei til Oslo, Drammen og omkringliggende områder, og god tilgang på arbeidskraft. Det kommer til å bli viktig for vår videre satsning, sier Munthe-Kaas.

Bygget vil få BREEAM In-Use-sertifisering, det er planlagt solcelleanlegg på taket og områder med bikuber. Inne blir det en semilautomatisk produksjonslinje med kortest mulig tid fra varene kommer inn på lager til de er pakket og klare til distribusjon ut til kundene.

Vi motiveres av å jobbe med ambisiøse og krevende kunder, og i dette prosjektet har vi virkelig måttet strekke oss langt for å imøtekomme Kolonial.nos krav. Dette blir et bygg som kan levere innovative logistikkløsninger i mange år fremover, sier Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo eiendom, som har ledet prosjektet.

Del artikkel: