Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kolonial.no saksøker konkurrent for 22 millioner

Schibsted-direktør blir ny produktsjef hos Karl Munthe-Kaas
therese.karlsrud.haugen

"Utleiers ansvar"

ANNONSE

Nettmataktøren Kolonial.no har saksøkt Coop for 22 millioner kroner, som følge av ødelagt gulv i et lager som selskapet leier av Coop på Lørenskog. Det opplyser E24.

Kolonial har leid lagerlokalet av Coop siden 2016, hvor gulvet måtte repareres etter kort tid. Dette fordi gulvet ikke levde opp til Mattilsynets hygienekrav om at lokalet skal ha "lett vaskbare flater".

Betonggulvet vårt hadde for mange sprekker. De fleste slike gulv har sprekker, men her var det for mange til at det ble regnet som lett vaskbart, sier Munthe-Kaas, til E24.

Manglene skal ha kostet Kolonial.no 12 millioner å utbedre samtidig som netthandelen hevder at arbeidet har gått på bekostning av produktivitet. Kolonial mener reparasjonen er utleiers ansvar og krever erstatning.

Coop er på sin side ikke enige i å ha brutt leieavtalen og viser til at Kolonial var på befaring før de overtok lokalene.

Leiekontrakten var klar på at det var utleiers ansvar at bygget holdt riktig standard. Vi ga umiddelbart beskjed til dem om at de måtte utbedre. Responsen var så treg at vi ikke kunne vente mer. Da ville driften vår blitt stanset, sier Munthe-Kaas.

Saken skal opp for Nedre Romerike tingrett førstkommende mandag.

Del artikkel: