Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kombinerer resirkulerte tekstiler med trefibre: ”En unik løsning”

Foto: Lindex
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"En viktig del av vår sirkulære omstilling"

ANNONSE

Lindex har ved flere anledninger delt sine planer og tanker rundt mulighetene for en mer bærekraftig produksjon av moteartikler og lanserte tidligere i år sin bærekraftsrapport for fjoråret.

I går kunne motekjeden dele at man i samarbeid med Sveriges største skogseierforening, Södra, vil lansere plagg av et nytt viskosefiber basert på prosessen OnceMore.

En del av vår sirkulære omstilling på Lindex består blant annet av materialvalgene våre og å redusere vår påvirkning på og avhengighet av naturressurser. Vårt samarbeid med OnceMore er en viktig del av vår sirkulære omstilling, hvor vi ønsker å øke gjenbruk av materialer og redusere bruken av råstoffer, sier Annette Tenstam, Strategic Lead Circularity & Environmental Sustainability i Lindex, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lindex rapporterer – "vi er midt i en stor transformasjon"

OnceMore er verdens første prosess for resirkulering av tekstiler av blandede materialer i stor skala. Det er Södra som står bak innovasjonen hvor resirkulerte tekstilfibrer kombineres med trefibre fra de svenske skoger og dermed skaper en ny type masse som skal gi høy kvalitetsfiber til klesproduksjon.

I dag er det knyttet store utfordringer til resirkulering av tekstiler i stor skala, hvor OnceMore er en viktig aktør. Gjennom vårt samarbeid kan vi bidra til en mer bærekraftig tekstilindustri, samtidig som vi innfører ytterligere tiltak på vår sirkulære reise og reduserer vår miljøpåvirkning, sier Tenstam.

Produksjonen tillater allerede fra starten av et omfang som vil utgjøre om lag én million plagg bestående av denne typen fibre, og om alt går etter planen vil Lindex lansere sine første plagg laget med fibre basert på OnceMore være tilgjengelige i begynnelsen av 2023.

Med OnceMore® har Södra skapt en unik løsning for å gjøre tekstiler til en del av den sirkulære bioøkonomien. Kombinasjonen av resirkulerte tekstiler og fornybare råstoffer fra mer bærekraftig forvaltede familieskoger skaper et produkt som kan endre tekstilindustrien, og med en million OnceMore-baserte plagg tar vi et viktig skritt videre i utviklingen. Vi er glade for å gjøre dette i samarbeid med Lindex. Sammen kan vi utgjøre en forskjell, sier Lotta Lyrå, CEO i Södra.

Del artikkel: