Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Komplett og NetOnNet slår seg sammen: “Timingen er god“

Lars Olav Olaussen adm. direktør i Komplett og Susanne Holmström, adm. direktør i NetOnNet.
Foto: Presse
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

NetOnNet blir en del av Komplett-konsernet.

ANNONSE

I dag kom nyheten om at Komplett og NetOnNet har inngått avtale om å slå sammen selskapene. Dermed blir de Nordens ledende e-handelsaktører for forbrukerelektronikk – med en dobbelt så sterk innkjøpsposisjon. 

Både Komplett og NetOnNet vil opprettholde merkenavnene. NetOnNet blir en egen forretningsenhet i Komplett-konsernet, og selskapenes samlede markedsandel vil være rundt 10 prosent i Norden. Samlet omsatte de to selskapene for 18,5 milliarder kroner i 2021.

Komplett og NetOnNet er en god match. Sammen får vi enda flere kunder. Da får vi også muligheter til å gjøre enda bedre innkjøp på populære produkter, slik at vi kan fortsette å tilby gode, konkurransedyktige priser. Begge selskapene har fornøyde kunder. Det er det vi lever av og for – og det skal vi fortsette med, sier Lars Olav Olaussen, administrerende direktør i Komplett, i en pressemelding.

Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet. Samtidig vil hun innta rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group.

Begge selskapene har vokst kraftig de siste årene ettersom stadig flere velger netthandel fremfor fysiske besøk. Vi er begge digitale aktører som har lykkes godt i markedet. Stadig flere kunder handler hos oss. Timingen er god for å kombinere våre styrker for fremtiden, sier Susanne Holmström, administrerende direktør i NetOnNet.

Med dobbel størrelse forventer Komplett og NetOnNet å oppnå en sterkere innkjøpsposisjon, hvilket sikrer konkurransedyktige priser til deres kunder som hovedsakelig i nettopp Norge og Sverige.

Både NetOnNet, Komplett og Kompletts datterselskap Webhallen vil beholde sine nåværende kontorlokasjoner, opplyser selskapene. Morselskapet Komplett ASA vil fortsatt være notert på Oslo Børs.

Gjennomføringen av avtalen er betinget av godkjenninger fra generalforsamlingen i Komplett og fra konkurransemyndighetene i Norge og Sverige.

LES OGSÅ: Komplett ser frem til 2022: "Netthandelen vil bare øke fremover"

Del artikkel: