Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Komplett verdsettes til flere milliarder: “En anerkjennelse“

Kristin Hovland, pressesjef i Komplett.
therese.karlsrud.haugen

"Potensialet for vekst er stort"

ANNONSE

For kort tid siden kunne Komplett bekrefte nettbutikkens planer om å notere aksjene på Oslo Børs. Nå meddeler netthandelsimperiet til Stein Erik Hagen at selskapet vil tilby aksjer i børsnoteringen til en pris mellom 55 og 62 kroner per aksje, som tilsvarer en verdi på mellom 3,97 milliarder og 4,48 milliarder kroner. Det fremkommer i en børsmelding.

LES OGSÅ: Komplett bekrefter: "Vi ser frem til å invitere nye investorer"

Selskapet forventer at markedet for elektronikk på nett vil vokse betydelig fremover. Med en børsnotering vil Komplett ta ytterligere markedsandeler i dette segmentet.

En børsnotering vil gi Komplett nye og flere aksjonærer som vil kunne bidra til at Komplett fortsetter å vokse og ta markedsandeler, og bygge videre på det momentumet som er skapt gjennom en vellykket omstilling og god underliggende vekst innen e-handel, sier Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett, i en kommentar til Ehandel og legger til:

Dette markedet er i sterk vekst, og en børsnotering vil gi selskapet økt finansiell fleksibilitet til å investere i ytterligere vekst i form av verdikjede, lager, tjenester, nye markeder og markedssegmenter som er viktig for å fortsette å ta andeler i et marked som vokser.

Komplett har de siste årene skilt ut flere selskaper og lagt ned markedsplassen for å gå tilbake til kjernen. Nå er selskapet det ledende e-handelsselskapet i Norden innen elektronikk med en omsetning på nærmere 10 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Komplett om B2B, Black Friday og Amazon: "Vi er veldig spente"

Markedet for netthandel har vokst kraftig de siste årene. Nå selges 35 prosent av elektronikk i Norden over nett. Det er mye, men det betyr også at 65 prosent av markedet fortsatt er i fysiske butikker. Potensialet for vekst er med andre ord stort. Komplett har i dag en unik posisjon i dette markedet. Verdsettelsen av Komplett er en anerkjennelse av det vi har oppnådd frem til i dag, og de forventningene som er til selskapet fremover, sier Hovland.

Selskapet skal ha engasjert meglerhusene ABG Sundal Collier og SEB som tilretteleggere i noteringen, sammen med DNB Markets og Pareto Securities.

Del artikkel: