Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Konkurransetilsynet kan stanse sportsfusjon

Gjelsten Holding og O.N. Sunde AS ønsker å samle Sport 1 og Intersport i et felles konsern.
Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Konkurransetilsynet har sendt ut varsel til Gjelsten og Sunde.

ANNONSE

Sport 1-eier Bjørn Rune Gjelsten og tidligere Gresvig-eier Olav Nils Sunde ønsker å samle kjedene Sport 1 og Intersport under ett konsern, Sport Holding. Dette kan settes en stopper for av Konkurransetilsynet, som foreløpig kun har sendt ut et standard varsel til Gjelsten Holding, O.N. Sunde AS samt Gresvigs konkursbo.

E24 skriver at lovteksten som Konkurransetilsynet viser til sier at "Konkurransetilsynet skal forby foretakssammenslutninger som i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, særlig som et resultat av at en dominerende stilling skapes eller styrkes."

Seniorrådgiver i Konkurransetilsynet, Jan Kristoffer Høiland, forteller til E24 at saken fremdeles er til behandling og at varselet som er sendt ut er basert på foreløpige vurderinger. Høiland presiserer at varselet som er sendt er helt standard, men at det faktum at varselet i det hele tatt er sendt ut, betyr at tilsynet har rimelig grunn til å tro at virkningen beskrevet ovenfor kan oppstå.

LES OGSÅ: Gresvig kjøpes opp: "Vil være den ledende faghandelskjeden i Norge"

Den opprinnelige fristen for tilsynet var 19.juni, men denne er nå utsatt til 21.august.

Tilsynet har sett at det ikke er mulig å avslutte saken i løpet av de første 25 virkedagene som har gått siden vi fikk meldingen, og ved varselet utvides saksbehandlingsperioden til maksimalt 85 virkedager. Fase 1 er over, nå går vi inn i fase 2, sier Høiland til E24.

Dersom saken blir lagt vekk, vil Sport 1 og Intersport drives gjennom hvert sitt selskap, men under samme konsern.

Konkurransetilsynet har pålagt konkurrerende bedrifter til Sport 1 og Intersport å svare på spørsmål om egen virksomhet. Her har både XXL og Sport Outlet uttalt seg, i tillegg til daglig leder i Stadion, Gisle J. Daviknes, som var veldig tydelig.

"Vi mener at den mest sannsynlige effekten av foretakssammenslutningen blir at melderne blir så store og dominerende at man vil få betydelig mindre priskonkurranse, et dårligere produkttilbud og generelt færre valgmuligheter for forbruker", skriver Daviknes til tilsynet.

Del artikkel: