Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Konkurransetilsynet tillater sportsfusjon

therese.karlsrud.haugen

Gresvig og Sport 1 får klarsignal.

ANNONSE

For rundt en måned siden varslet Konkurransetilsynet at det kunne bli aktuelt å gripe inn i foretakssammenslutningen mellom Gresvig (Intersport, G-Sport og G-Max) og Sport1. Etter en grundig vurdering velger tilsynet nå å legge bort saken. Det betyr at Gjelsten Holding AS og O.N Sunde AS kan danne sin sportsgigant.

Konkurransetilsynet har etter en helthetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gresvig kjøpes opp: "Vil være den ledende faghandelskjeden i Norge"

Konkurransetilsynet mottok partenes tilsvar til varselet 10. september. Konkurransetilsynet har i tillegg til partenes tilsvar både innhentet og mottatt ytterligere informasjon i saken.

Konkurransetilsynet har på denne bakgrunn foretatt nye vurderinger, og har kommet til at det ikke er grunnlag for å gripe inn mot foretakssammenslutningen. Disse vurderingene knytter seg blant annet til tilsynets vurderinger av alternativet til en fusjon, sier prosjektleder Jan Kristoffer Høiland.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for sportsbransjen

Del artikkel: