Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Konkurrentene slår seg sammen - danner betalingsgigant

Bo Nilsson, konsernsjef for Nets.
therese.karlsrud.haugen

Samlet omsetning på 30 milliarder.

ANNONSE

Nets har inngått en bindende avtale om fusjon med den italienske konkurrenten Nexi. Ambisjonen er å skape en europeisk tungvekter innen betalingsformidling.

Nets, som har sitt hovedkontor i København, har de siste årene gjort flere investeringer, i form av fusjonen med Concardis Payment Group i Tyskland, Østerrike og Sveits samt ekspansjon til Polen gjennom oppkjøp av Dotpay/eCard, P24 og PeP.

LES OGSÅ: Nets kjøper opp ledende betalingsleverandør

Dette er en viktig milepæl i vår reise mot å bli en førende spiller innenfor betalinger i Europa. Fra vårt utgangspunkt i Danmark og Norge, har vi i de siste årene utviklet oss til å bli en europeisk aktør. Sterk innovasjonskraft, og stor innsats fra våre medarbeidere har vært med på å forme den industrien vi befinner oss i, som blir stadig mer internasjonal, sier Bo Nilsson, konsernsjef for Nets, i en pressemelding.

Når fusjonen med Nexi er gjennomført er planen å fortsette konsolideringen og gjennomføre fusjonen med SIA, som er uavhengig av dette.

Det felles selskapet (Nexi, Nets, SIA) forventes å ha en omsetning, i 2020, på ca 2,9 milliarder Euro. Det tilsvarer rundt 30 milliarder norske kroner.

Nexi forvandles til en europeisk frontløper med adgang til et fire ganger så stort marked, som rommer store vekstmuligheter. Det nye konsernet vil med sin tilstedeværelse i mer end 25 land være en digitaliseringsmotor i Europa, som kan sette ytterligere fart på overgangen til digitale betalinger, sier Paolo Bertoluzzo, CEO i Nexi

Relevante myndigheter skal nå godkjenne fusjonen. Det er meningen at fusjonen av Nexi og Nets kan avsluttes innen kjøpet av SIA, som forventes avsluttet i tredje kvartal 2021.

Del artikkel: