Dette skriver Shifter, som har fått bekreftet av gründer og daglig leder, Markuss Rozins, at selskapet ikke klarte å hente de to millioner kronene som var nødvendig for fortsatt drift av konseptet.
Forretningsmodellen har blitt bevist i utlandet og selskapet kan vise til fornøyde kunder. Likevel fikk vi det ikke til. Selskapet har mottatt tegninger på over 1,5 millioner kroner i desember, men dette var ikke et tilstrekkelig beløp med de ambisjonene som er satt. Da er det ingen annen utvei enn å begjære oppbud, sa Rozins i en pressemelding fredag 29. desember.
"Håndtert en krevende situasjon"
Ifølge pressemeldingen skal ikke Bandit stå i gjeld til noen leverandører. Det ble totalt investert 14,5 millioner kroner i selskapet.
Når konkursen ble kunngjort skal gründerne ha eid cirka 12 prosent av aksjene i Bandit, resten er eid av Askeladden & Co samt andre investorer.
Teamet og styret i Bandit har de siste ukene håndtert en krevende situasjon på en god måte. Investeringen til aksjonærene er tapt, men leverandørgjelden er gjort opp og de ansatte vil få utbetalt lønn, uttalte Martin Schütt, medgründer og Managing Partner i Askeladden & Co.
LES OGSÅ: Bandit går redningen i møte: Har blitt lovet én million kroner
LES OGSÅ: Krise for shopping-appen Bandit: I intens jakt på frisk kapital
LES OGSÅ: "The King of Discounts" leder den hete shopping-appen Bandit