Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Konkurstallene øker for første gang på to år: “Muligens et taktskifte“

Per Fjærestad, Norgessjef i Creditsafe.
Foto: Creditsafe
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Er trenden i ferd med å snu?

ANNONSE

For første gang siden pandemiens inntreden ser man i januar 2022 en økning i antall konkurser. Sammenlignet med januar 2021 øker konkursene med 18 prosent, og totalt 206 norske selskaper gikk konkurs første måned av året.

Daglig leder i Creditsafe Norway, Per Fjærestad, mener tallene presentert i dag kan være et potensielt vendepunkt for konkursutviklingen i Norge.

Vi har fremdeles kunstig lave konkurstall, men nå ser vi muligens et taktskifte. For første gang på lenge ser vi en økning i antall konkurser, og kanskje ser vi også at nærmer oss starten på en normalsituasjon, sier Fjærestad i en pressemelding.

Det påpekes at konkursøkningen skyldes relativt små nyanser, som prosentmessig gir en markant økning.

LES OGSÅ: Én av fem frykter konkurs: "Vi har en lang vei å gå"

Dersom denne kurven fortsetter vil vi kanskje på sikt se på dette som et vendepunkt. Det vil i så fall være helt i tråd med det vi har sagt hele veien, om at vi må forvente en korrigering tilbake mot normalen, men ikke nødvendigvis et konkursras, sier Fjærestad.

Antallet i konkurser i januar er fortsatt lav sammenlignet med tallene for 2019 og 2020, som lå på henholdsvis 326 og 356 konkurser.

Del artikkel: