Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kontaktløs betaling er den nye normen - økte til 75 prosent

Tobias Lindh, Norden- og Baltikumsjef i Adyen.
Adyen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Tre av fire betalinger i Norge gjøres kontaktløst.

ANNONSE

Betalingsteknologiselskapet Adyen kan i sin nylige halvårsrapport rapportere om endringer i betalingsvanene til norske forbrukere. Her kommer det blant annet frem at hele 75 prosent av betalinger i Norge skjer kontaktløst.

Data fra plattformen vår viser at netthandel og kontaktløse betalinger har vokst kraftig som et resultat av pandemien. I Norge ser vi at tre av fire benytter seg av kontaktløs betaling nå, mens bare en tredjedel gjorde det i 2019. Dette viser behovet som finnes hos bedrifter til å tilpasse sin kanalstrategi når pandemien fortsetter å forme kundenes atferd, sier Tobias Lindh, Norden- og Baltikumsjef i Adyen, i en pressemelding.

Nordmenns bruk av digitale lommebøker i fysisk butikk har økt fra 0,5 til 2 prosent. Til sammenligning har danskene den største andelen med 13 prosent, og i Sverige bruker 4 prosent betalingsløsninger som Apple Pay, Samsung Pay og Google Pay.

LES OGSÅ: Doblet blomstersalget - solgte for 26 millioner

Sammenlignet med nabolandene er nordmenn altså tregest ute på digitale lommebøker i fysiske butikker. Bruk av digitale lommebøker på nett viser samme trend som vi ser i de fysiske butikkene, der Danmark gikk fra 2 til 10 prosent, Sverige fra 0,3 til 2 prosent og Norge fra 0,4 til 1 prosent, skriver betalingsselskapet i pressemeldingen.

I tillegg til at andelen kontaktløse betalinger har økt fra 36 til 75 prosent i 2020, ser vi også i rapporten en høyere gjennomsnittsverdi i transaksjoner gjennomført kontaktløst.

I Norge har den gjennomsnittlige transaksjonsverdien for kontaktløse betalinger økt fra 340 kroner i 2019, til 425 kroner i 2020. Det er naturlig å forvente en jevn økning i bruken av kontaktløse og digitale betalinger over hele Norden i årene som kommer.

Del artikkel: