Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kosmetikkjeden økte med 40 prosent - sikter mot 450 millioner i år

Eirin Olsen, Head of Retail I Rituals Cosmetic Norway.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Netthandelen økte med 163 prosent.

ANNONSE

I 2019 omsatte kosmetikkjeden Rituals Cosmetic for 281 millioner kroner. I fjor landet omsetningen på 395 millioner. Målet er ytterligere vekst - og Rituals sikter seg inn på 450 millioner kroner i omsetning for regnskapsåret 2021. Dette melder Finansavisen.

Vi er et firma som investerer mye tid på kundeopplevelse, innovasjon og opplæring av våre ansatte. Jeg kan med stolthet si at alle butikker i Norge er lønnsomme til tross for utfordrende tider, takket være godt samarbeid og engasjement mellom teamene i butikkene og på hovedkontoret, sier Eirin Olsen, Head of Retail i Rituals Cosmetics Norway, til Finansavisen.

Videre skriver Finansavisen at kosmetikkjeden holdt alle sine egne butikker åpne i fjor samtidig som de økte omsetningen med 40 prosent. Dette til tross for at butikkene under  pandemien var preget av permetteringer og begrensede åpningstider.

Rituals-butikkene hadde en organisk vekst på 25,1 prosent i 2020. Hittil i 2021 har vi åpnet fem nye butikker, mens én er flyttet, sier Olsen. 

Omsetningen på 395 millioner kroner stammer utelukkende fra kjedens 43 butikker rundt om i Norge. I tillegg til dette kommer engrossalg og nettsalg.

Vår netthandel vokser i rekordfart, og økte med 163 prosent i fjor. Totalomsetningen fordeler seg omtrent 80/20 på retail og ehandel. Engrosbiten hadde en vekst på 28 prosent i 2020. Vi hadde en flott økning i alle kanaler i 2020. Travel og B2B kommer til å fortsette å vokse nå når Norge åpner opp igjen, sier Olsen.

LES OGSÅ: Rituals vokser i Norge: "For oss er det ikke konkurranse"

Løsnigen for Rituals Cosmetic ble god tilrettelegging i butikkene, hvilket blant annet innebar innovative kø- og betalingspunkter, samt booking av “private shopping” med kunder for å skape trygghet. 

Vi tapte mye omsetning i en periode i år, men det har vi klart å hente inn etter vi åpnet opp igjen. Vi ser en fordel i at våre kunder ikke har reist så mye, men velger å ta vare på seg selv og sitt hjem. Nå håper vi at også julehandelen vil bli vellykket sier Olsen.

Rituals Cosmetic Norway er en del av det nederlandske Rituals-konsernet som ble stiftet i 2000. I dag har konsernet 1000 butikker verden over fordelt på 28 land. Kjeden ble etablert i Norge i 2014 og har nå 42 butikker rundt om i landet.

Del artikkel: