Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lush overlever konkursen - håper å åpne i mai

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lush kommer tilbake.

ANNONSE

Tidlig i marsmåned ble det kjent at kosmetikkjeden Lush, under selskapsnavnet Fersk Kosmetikk AS, var konkurs. Årsaken skal ha vært sviktende salg under pandemien med delvis stengte butikker. 

Kjedens nettbutikk og seks fysiske butikker har vært midlertidig stengt siden nyheten i mars. Men nå kommer de med gode nyheter. Lush Norge gjenoppstår fra konkursen og det er takket være Lush Ltd i kjedens hjemland Storbritannia. 

Fersk Kosmetikk AS gikk konkurs og merkevaren - Lush Ltd fra Storbritannia - har kjøpt produktlageret, nettbutikken og Byporten-butikken. Det er dannet en ny virksomhet i Norge som vil gjenåpne så snart de administrative formalitetene er avsluttet. Lush Ltd vil gjerne takke de mange partnerne og ansatte som har vært involvert i virksomheten gjennom årene og alt det harde arbeidet de har lagt ned, sier en talsperson fra Lush, til Ehandel.

Det er altså bare butikken på Byporten i Oslo som vil gjenåpne i første omgang. Da det stod klart at Fersk Kosmetikk AS var konkurs ble det meldt at 70 ansatte ville miste jobben. Nå er dette tallet beskjedent redusert.

Vi konsentrerer oss om å åpne dørene igjen og å tilby den service- og detaljhandelsopplevelsen som kundene våre forventer. Vi håper å gjenåpne Byporten-butikken i mai, og nettbutikken deretter.

Hva er forventningene deres til 2023 etter to måneder med stengte butikker?

Lush har vært til stede i Norge i 15 år og vår hensikt er å fortsette å gjøre produktene tilgjengelig for våre lojale kunder. Forventningene vil være å øke virksomheten etter hvert som økonomien kommer seg. Å åpne flere lokasjoner og utvikle nettbutikken, sier Lush' talsperson.

Ved spørsmål om hvor mye oppkjøpet og gjenåpningen har kostet de nye eierne får vi et enkelt og kort svar tilbake, nemlig "ingen kommentar".

Del artikkel: