Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftig nedgang for Vinmonopolet – ”som ventet”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Spår en normalisering i 2024.

ANNONSE

Som forventet merker Vinmonopolet en kraftig salgsnedgang etter gjenåpningen, etter to sterke salgsår under pandemien. Man ligger allikevel over tallene fra 2019, mye grunnet grensehandelen som fremdeles ikke er tilbake til normalen. Dette skriver E24.

Sammenlignet med fjoråret viser tallene for januar til og med april en nedgang på 18 prosent. For vin alene er nedgangen på 20 prosent. Omsetningen til og med mars i år er dessuten en milliard kroner mindre mot samme periode i fjor, på 3,92 milliarder kroner mot 4,99 milliarder i 2021.

Tallene er som ventet. Vi ligger midt mellom resultatene fra 2019 og 2021, sier Jens Nordahl, presseansvarlig i Vinmonopolet til E24.

LES OGSÅ: Vinmonopolet topper fjoråret – rekorden kan bli stående i flere tiår

Selv om butikker og utesteder er åpne og gatene er fulle igjen, henger man fortsatt litt igjen på grensehandelen. Vinmonopolets butikker i grenseområdene viser høye salgstall, for eksempel i Kongsvinger og Fredrikstad.

Utelivet har nok tatt seg fullt opp, men grensehandelen tror vi ikke er normalisert ennå, så dette bidrar til å forklare hvorfor vi ligger 24 prosent over første tertial 2019, som jo var siste normalår, sier Nordahl.

Ei heller er flytrafikken og dermed også taxfreesalget tilbake til normalen. Summen av dette gjør at Vinmonopolet regner med å nå en normal omsetning først i 2024.

LES OGSÅ: Disse har landets best omdømme: "Selvfølgelig utrolig stas"

Del artikkel: