Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftig salgsfall for H&M

therese.karlsrud.haugen

900 butikker er fortsatt stengt.

ANNONSE

H&M-gruppens andre kvartal endte ikke positivt. Omsetningen ble redusert med 50 prosent og landet på 28,6 milliarder svenske kroner. Det skyldes i stor grad stengte butikker i forbindelse med coronautbruddet.

Rundt 80 prosent av H&Ms butikker verden over har vært stengt, men nå har konsernet gjenåpnet på en del markeder. Det er likevel rundt 900 butikker, ca. 18 prosent av konsernets 5058 butikker, som fortsatt holdes stengt.

Siden månedsskiftet april-mai har H&M-gruppen hatt en vellykket gjenåpning av butikker på et flertall av markedene. Gjenåpningen på de respektive markedene tilpasses etter ulike lokale restriksjoner. Salget varierer stort mellom de ulike markedene, skriver H&M i en pressemelding.

Netthandelen har imidlertid fått et løft med 36 prosent økning i perioden, som strekker seg fra 1. mars 2020 til  31. mai 2020. Netthandelen er åpen på 48 av selskapets 51 markeder.

Fra perioden 1. til 13. juni skal det totale salget ha blitt redusert med 30 prosent i lokal valuta sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Del artikkel: