Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftig vekst for Farmasiet: “Salgsrekord fire måneder på rad“

Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet.
therese.karlsrud.haugen

Stor etterspørsel hos nettapoteket.

ANNONSE

De siste ukene har det vært enorm etterspørsel av produkter knyttet til smittevern, som munnbind og håndsprit. Det merker nettapoteket Farmasiet, som har opplevd en 200 prosent økning den siste uken mot samme periode i fjor. Det opplyser E24.

Det er et uendelig behov for Antibac. Når vi får det inn går det tomt i løpet av en time, sa Farmasiets daglige leder, Hans Kristian Furuseth, til E24 tidligere i uken.

LES OGSÅ: FINN strammer inn reglene - stopper salg av munnbind

I tillegg til antibac skal reseptbelagte medisiner ha tredoblet seg hos det digitale apoteket.

Det har vært flere faser. For noen uker siden var det stor etterspørsel etter antibac og munnbind. I de siste har det vært reseptbelagte og reseptfrie legemidler, forteller Furuseth i en mail til Ehandel.

Furuseth gikk inn som toppsjef i Farmasiet i oktober, da selskapet endret navn fra Komplett Apotek. Selskapet kommuniserte da at man håper på milliardomsetning innen 2023. I fjor landet omsetningen på rundt 165 millioner kroner.

Vi forventer at veksttakten tar seg vesentlig opp i 2020 og det har vi opplevd hittil. Vi har satt salgsrekord fire måneder på rad, forteller han.

Navnbytte

Farmasiet satser på å gjøre apotekopplevelsen så friksjonsfri som mulig, og har valgt Episerver som partner til å løse brukeropplevelsen på nettsiden. Sammen med logistikktjenesten Porterbuddy leverer selskapet også medisin gratis på døra flere steder.

LES OGSÅ: Tjener på virusfrykt - norsk nettbutikk melder tidobling

Generelt påvirker navnebytte salget negativt, men vi byttet jo navn i oktober og satte salgsrekord den måneden og de tre neste. Den nye merkevaren vår har blitt tatt svært godt imot i markedet. Vi har jo også satset veldig på forbedret logistikk og investerte i Porterbuddy sin siste emisjon. Med Porterbuddy leverer vi medisin gratis på døra, samme dag i Stor-Oslo (Drammen-Vestby-Jessheim-triangel), sier Furuseth.

Del artikkel: