Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterk vekst for XXL - nettbutikken stod for 560 millioner

Pål Wibe, administrerende direktør i XXL.
therese.karlsrud.haugen

"Back on track"

ANNONSE

Sportskjeden har sluppet tallene for andre kvartal 2020 og økte inntektene med 31 prosent til 2,87 milliarder kroner. Driftsresultatet endte samtidig på 385 millioner kroner, opp fra 273 millioner kroner under Q2 i fjor.

Veksten skal ha vært sterk i alle markeder, men best var den i Norge med 38,6 prosent.

Den norske virksomheten leverte totale driftsinntekter på 1,39 milliarder kroner i andre kvartal 2020 sammenlignet med 1 milliarder kroner i samme kvartal i fjor, skriver XXL i rapporten.

I følge markedstall fra SSB økte salget av sportsvarer i Norge med 11,6 prosent i april/mai. Tilsvarende vekst var på 33,5 prosent for XXL. Markedet var preget av solid etterspørsel på tvers av kategorier ledet av outdoor, sykler og vannsport.

Nesten 20 prosent fra netthandel

XXL meddeler at selskapet har sett store svingninger på tvers av markeder og salgskanaler under coronapandemien, med butikker i Østerrike og Sverige delvis stengt i en periode. Nå kan sportskjeden bekrefte at de er "back on track".

Situasjonen har endret kjøpsatferden og nettbutikken til XXL stod nå for 19,6 prosent av omsetningen i andre kvartal, som tilsvarer 561 millioner kroner. Dette til sammenligning med 15,9 prosent under samme periode i fjor.

Forbrukeratferden har endret seg mer mot netthandel og XXL har hatt positiv effekt av sin netthandelsplattform.

Del artikkel: