Krav om bedre synlighet – her er PostNords nye uniform

"Signaliserer til omverdenen hvem vi er og hva vi gjør".

Nå skal Postnords brevbærere, sjåfører og andre medarbeidere virkelig synes. En splitter ny uniform er utviklet, med sikkerhet i fokus, og de velkjente blå draktene får selskap av en sterk, korallrød signalfarge. 

Postnords nye uniform rulles fortløpende ut til ansatte i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. 

Annonse

Uniformen vår signaliserer til omverdenen hvem vi er og hva vi gjør. Det er viktig at det ikke er tvil om at postmannen eller sjåføren som ringer er fra Postnord, sier Agnes Karlsson, leder for infrastruktur i Postnord Sverige, i en pressemelding.

Den nye signalfargen adderes som følge av nye krav i EUs direktiv om synlighet i trafikken.

Postuniformen har en 400-årig historie. De første postbudene red på hesteryggen og var bevæpnet i tilfelle farlige dyr eller ranere gikk til angrep. Iført en enkel frakk, skinnbukser og støvler var disse postrytterne på 1670-tallet de første i postvesenet som hadde en enhetlig kleskode. Etter hvert som samfunnet og omverdenen har endret seg, har også postuniformen utviklet seg, skriver Postnord.

Medarbeiderne skal også ha fått ytret sine ønsker i utviklingen av den nye uniformen. Dermed er jakkene både lengre og bredere i tillegg til at den skal beskytte bedre rundt halsen.

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!