Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kriserammede Footway ser lyset i enden av tunnelen – slik ligger de an etter fjerde kvartal

Daniel Mühlbach, adm. dir. i Footway // Foto: Footway
– Har gjennomført en rekke tiltak som vil styrke resultatet, sier Footway-sjefen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fredag morgen presenterer Footway Group sine resultater for fjerde kvartal 2023. Perioden skal ha vært preget av kraftige optimaliseringer innen deres logistikkvirksomhet.

Lagervirksomheten er sentralisert i Eskilstuna vest for Stockholm, antall delte forsendelser skal ha blitt redusert og lokale fraktavtaler og returløsninger skal ha blitt lagt under lupen for forbedring. Dessuten har kunstig intelligens hjulpet med å effektivisere flere prosesser, opplyser selskapet.

ANNONSE

Etter et utfordrende år nærmer vi oss nå slutten på en vellykket rekonstruksjon. Et fokusert arbeid har ledet til betydelige effektiviseringer, deriblant konsolideringen av våre to lager som er blitt til ett. Tiltakene forbedrer vårt tilbud til kundene, senker kostnadene og skaper en mer strømlinjeformet organisasjon, kommenterer administrerende direktør i Footway, Daniel Mühlbach.

Sterkt forbedret resultat

I kvartalet omsatte selskapet for 206,6 millioner svenske kroner, til sammenligning mot 318,1 millioner i tilsvarende periode året før. Omsetningen skal ha vært påvirket av lav lagerdekning på grunn av rekonstruksjonen.

Utgående midler skal ha sunket fra 66,1 millioner samme periode året før, til 6,3 millioner i fjerde kvartal 2023. Samtidig styrkes driftsresultatet (ebita) til -19,9 millioner i fjerde kvartal. Dette er en vekst på 156,4 millioner mot fjerde kvartal 2022.

For å kunne styrke virksomhetene med en mer effektiv kontantstrøm har vi tilpasset våre systemer for cross docking, drop shipping og konsignasjonslager. Konsignasjonslager er en stor fordel for mange leverandører som da også kan selge direkte til forbrukere og få all operativ drift gjennom Footway+, sier Mühlbach.

Footway+ er konsernets operations-as-a-service-løsning som tilbys eksterne e-handlere. Løsningen skal nå ha vekt interesse i markedet, og listen over interesserte skal være i stadig vekst.

Oppsummert har vi gjennomført en rekke tiltak som vil styrke resultatet. Vår felles tro på selskapets fremtid kan kanskje best illustreres av at nesten samtlige i selskapet, ledelsen og styret, kjøpte til sammen cirka 9 prosent av aksjene i Footway i månedsskiftet november/desember, avslutter Mühlbach.

Footway har siden 25. juli 2023 vært under rekonstruksjon. Innkjøpene er redusert og nye strategier lagt til grunn, kunstig intelligens er benyttet for å effektivisere prosesser innen kundeservice, logistikk og markedsføring, og i slutten av november solgte Northzone, som har vært hovedeier i selskapet i ti år, sine aksjer til nøkkelpersoner i konsernet.

Det har i det store dreiet seg om å nedbetalte gjeld, senke kostnader og fortsette jakten på lønnsomhet i Footway Group det siste drøye halvåret. I løpet av inneværende kvartal skal Footway betale ned en gjeldsnedskrivning på cirka 70 millioner svenske kroner.

Del artikkel: