Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kritiseres for usmakelig håndtering av nedbemanning i Sverige

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Både absurd og usmakelig, men dessverre ikke uventet".

ANNONSE

Ikke alt er sukkersøtt hos söta bror. I alle fall ikke for de tusenvis av ansatte hos motegiganten H&M som nå berøres av selskapets kostnadskutt. De nedjusterer nemlig arbeidstiden til samtlige ansatte i butikker, samtidig som de utlyser stillinger hvor det søkes personale til butikkene.

Kleskjeden har tidligere gått ut med beskjeden om at de skal spare penger ved å stramme inn på personalkostnadene. Og det er ikke små kutt det handler om.

Ifølge Aftonbladet har heltidsansatte nå måttet nøye seg med fem timer arbeid i uken.

I prinsippet er det ingen i butikkene som kommer til å få beholde heltid. Vi har til eksempel folk som har jobbet 30 år i selskapet og som takk for det får de nå denne typen tilbud. Hvordan skal man kunne leve på en kontrakt som gir fem timer i uka? Det går jo ikke, sier Linda Palmetzhofer, formann i Handelsanställdas förbund, til avisen.

Totalt er det 1.500 ansatte i 69 butikker som blir berørt av H&Ms kostnadskutt. Selskapet har uttalt til E24 at denne omstillingen ikke gjelder i Norge.

Lyser ut nye stillinger

Samtidig som heltidsansatte må nøye seg med fem timer i uka, lyser H&M ut stillinger til nytt butikkpersonale på sine hjemmesider. Her garanteres det for hele null timer i uka.

Det er både absurd og usmakelig, men dessverre ikke uventet. Man drar ned på timene men behovet for arbeidskraft er tross alt det samme. Nå får de sove med mobilen i hånda i håp om å være første som svarer på meldingen om noen timers jobb, sier Palametzhofer.

H&M har uttalt at de gjennomfører en større omstilling for å kunne sikre at de møter kundenes stadig økende forventninger samt deres endrede kjøpsmønster på et konkurranseutsatt marked.

Det innebærer blant annet forandringer og tilpasninger av vårt butikknett og kontraktstrukturer for å nevne noen eksempler, sier selskapet til SVT.

Del artikkel: