Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kritiserte Kina - nå har Alibaba-gründeren forsvunnet?

Foto: Fredrik Uddenfeldt
Nils Lund

Har ikke vært i offentligheten siden oktober.

ANNONSE

Hvor er Jack Ma? Alibaba-gründeren har ikke vært å se i offentligheten på over to måneder. Han dukket heller ikke opp i talentprogrammet "Africas Business Heroes" i november, hvor han skulle ha deltatt som jurymedlem. I stedet ble han erstattet av en annen Alibaba-sjef. Siden det har også bilder av Jack Ma blitt fjernet fra programmets nettside.

Dette etter at Ma holdt en tale i slutten av oktober, hvor han kritiserte det kinesiske banksystemet og kalte det gammeldags.

Dagens økonomiske system er arven fra den industrielle tidsalderen. Vi må sette opp en ny for neste generasjon og unge mennesker. Vi må reformere det nåværende systemet, slo han fast.

Siden da har Jack Ma ikke vært i offentligheten og det spekuleres nå i om han er forsvunnet, rapporterer Yahoo Finance. Samtidig har kinesiske myndigheter begynt å granske Alibaba, samt beordret deres fintech-selskap, Ant Group, om å omstrukturere sine forretningsområder. Ant Group har også blitt stoppet fra børsnotering i Shanghai og Hongkong.

Del artikkel: