Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kunder raser mot Elkjøp - utsolgt på sekunder

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Hadde 60 000 besøkende.

ANNONSE

Lanseringen av Microsoft og Sonys nye spillkonsoller har fått stor oppmerksomhet denne høsten, men etterspørselen har vært langt større en antall tilgjengelige enheter.

Flere nettbutikker har allerede hatt åpent for forhåndsbestillinger, men mange kunder har blitt skuffet og må vente helt til neste år på sin enhet. Når Sony lanserte sin Playstation 5 offisielt i dag, gikk det heller ikke smertefritt.

LES OGSÅ: Etter spillkaoset - nekter salg av PS5 i butikk

Elkjøp hadde delt opp salget i to runder - klokken 10.00 og klokken 13.00. Da klokken var 10 var det imidlertid ingen PS5 tilgjengelig på nettsiden, men når salget først dro i gang rundt 10.30 ble partiet revet bort på få sekunder.

Vi hadde 60 000 mennesker inne på sidene våre, og opplevde en voldsom kø ved lansering av PS5. Vi ble utsolgt på sekunder med en gang kjøpsknappen ble gjort tilgjengelig, sa Madeleine Schøyen, kommunikasjonssjef i Elkjøp, til Ehandel tidligere i dag.

Pågangen skal ha vært like stor i andre runde, men her skal det i følge Schøyen ha tatt noen minutter.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, da flere kunder opplevde å bli kastet ut og satt i kø for å deretter ende opp med tom handlekurv.

Bra jobba Elkjøp! Virkelig... Sitter i kø i 10:00-tiden og nå 13:00, blir kastet ut begge gangene. Lykke til med å komme dere etter denne episoden, skriver en kunde på Facebook.

Skulle ikke dere selge PS5 nå klokken 10? Men når klokka er det er det ikke mulig å kjøpe?, spør en annen kunde.

Nettsiden lå nede

Elkjøp er imidlertid ikke den eneste med en utfordrende formiddag. Nettsiden til Coop, som skulle starte salget klokken 09:00, var nede over en lengre periode til tross for et vesentlige mindre antall kunder enn Elkjøp.

Jeg kan bekrefte at coop.no i perioder er nede på grunn av enorm pågang av kunder som ønsker å kjøpe PS5. På det meste var det 6800 kunder inne og da gikk dessverre serverne ned. Vi var ikke helt uforberedt på at dette kunne skje, og har folk på plass som jobber for stabilisere nettsiden igjen. Coop er vant med stor trafikk på nettsiden sin, men dette ble rett og slett for mange på ett og samme tidspunkt, det beklager vi, sier Harald Kristiansen i Coop.

"Vår nettbutikk er robust"

Elektronikkjeden Power hadde også 60 000 kunder inne på et tidspunkt, men uten tekniske problemer etter vår erfaring. Partiet deres skal imidlertid ha blitt utsolgt like raskt som hos Elkjøp.

Ved dagens lansering av PS5 var over 60 000 nordiske kunder inne på våre sider for å sikre seg et eksemplar, og vår stock i Norge ble utsolgt på sekunder. Hvor mange vi hadde tilgjengelig er det ingen av oss eller konkurrentene som går ut med, dessverre, sier Siri Røhr-Staff, PR- og kommunikasjonssjef i Power.

Også NetOnNet var en av aktørene som ble fort utsolgt under morgentimene, men deler ikke hvor mange modeller som ble solgt.

Vi har opplevd en enorm interesse for denne lanseringen. Vi la ut begge konsolltypene i morges kl 08.00 og kl 08.05 var alt revet bort, sier Peter Andersson, Norgessjef i NetOnNet, og legger til:

Selv om belastningen var høy, så gikk ikke siden ned. Vår nettbutikk er robust, men trykket har vært høyt. Vi i NetOnNet gleder oss nå til å kunne sende ut konsoller til glade norske gamere.

Del artikkel: