Lanserer ny nettbutikk – vil selge 60 000 elbilladere i år

Solgte for over 200 millioner i fjor.

Det norske teknologiselskapet Zaptec, som ble etablert i 2012, tilbyr smarte og innovative ladeløsninger for elbiler i Europa. Nå har de også lansert nettbutikk.

Selskapet har et stort forhandlernettverk, der elektrikere selger ladeløsninger til kunder. Men med Zaptec Go, som er deres nye elbillader, etablerer de en direktekanal i tillegg.

Annonse

Det gjør vi blant annet for å imøtekomme folks preferanser for enkle, brukervennlige, og ikke minst døgnåpne kjøpsopplevelser på nett. Vi registrerer samtidig at korona-pandemien har økt relevansen for e-handel, sier selskapet, sier Lasse Hult, CMO i Zaptec, til Ehandel.

Zaptec har i utgangspunktet sin bakgrunn fra olje- og gassbransjen, der de startet en pantert tranformator-teknologi med mange potensielle bruksområder. Selskapet har vært innom flere ulike forretningsområder, men siden 2017 har man satset utelukkende på elbillading.

I dag består Zaptec av 43 ansatte i Norge, Sverige og Storbritannia. Samtidig er det rundt 50 personer som jobber med sammenstilling av deres ladere hos Zaptecs produksjonspartner Westcontrol AS.

Vi har valgt å starte med lansering i Norge. Vi opparbeider oss erfaringer med nettbutikken nå, som vi vil bygge videre på når vi lanserer i våre andre markeder etterhvert, sier Hult.

Økte med 40 prosent

I 2020 hadde Zaptec en totalomsetning på 219 millioner kroner, som var en omsetningsvekst på 40 prosent sammenlignet med året før. Resultatet endte på 30 millioner kroner. I første kvartal 2021 skal omsetningen ha økt med 62 prosent til 73 millioner kroner.

Veksten fortsetter internasjonalt og eksportandelen i første kvartal 2021 var 38 prosent mot 19 prosent for samme periode i 2020, sier Hult.

Hvorvidt det kan bli utfordrende å selge et produkt som elbilladere på nett er for tidlig å si, mener den nyansatte E-Commerce Manager, Eirik S. Jacobsen, som sier følgende:

Det er utfordrende, men samtidig er vi sikre på at vi har et særdeles bra produkt i vår nye Zaptec Go som er myntet på privatkunder, samt en enormt bra sammensetning av ansatte.

Annonse

I 2020 solgte Zaptec 20 500 ladere og i 2021 tar de sikte på å selge mellom 40 000 - 60 000.

For 2021 kommer vi til å jobbe videre med internasjonalisering av selskapet. Vi har nettopp åpnet kontor i Storbritannia, og er i ferd med å etablere flere kontorer i Europa, sier Hult og legger til:

Vi kommer også til å jobbe med videreutvikling av produkter og tjenester innenfor elbillading. Salgskanaler står også i fokus for 2021 med blant annet videreutvikling av nettbutikk-løsningen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!