Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lavere konkursøkning i november: Nærmer oss 2019-nivåer

Per Fjærestad, daglig leder i Creditsafe Norway.
Foto: Creditsafe
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fremdeles negative tendenser i de tradisjonelle konkursbransjene.

ANNONSE

November ble en rolig måned sett mot resten av året så langt. Totalt gikk 304 selskaper konkurs i november. Dette viser tall fra kredittopplysningsselskapet Creditsafe.

Det er en økning på 8 prosent sammenlignet med november i fjor. Sammenlignet med januar i år, hvor økningen lå på 64 prosent, eller oktober, med en økning på 29 prosent – gir november altså den laveste økningen så langt i 2023.

Dette er en økning som er betydelig lavere enn den har vært tidligere i år. Til tross for den lave økningen generelt sett ser vi at det fremdeles er negative tendenser i flere av de tradisjonelle konkursbransjene, sier daglig leder i Creditsafe Norway, Per Fjærestad.

Nært nytt rekordår

Den aller største konkursøkningen i november faller i byggebransjen. Her er både flest konkurser, og de fleste store konkursene.

Likevel har også agentur- og engroshandel en betydelig konkursøkning i november. Her øker konkursene med 31 prosent, med 17 konkurser sammenlignet med fjorårets 13.

Så langt i år teller vi 3 415 konkurser blant norske selskaper. For desember forventer Fjærestad ytterligere 250-300 konkurser.

Det plasserer totalen for 2023 tett opp mot nivået vi så i 2019 (3.843 konkurser), som var det siste hele året før pandemien og et rekordår for konkurser i Norge, avslutter Fjærestad.

Del artikkel: