Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lederskifte og ferske resultater fra Schibsted – Kristin Skogen Lund trekker seg

Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted // Foto: Schibsted
– Tiden er inne for at jeg trer til side, sier Kristin Skogen Lund.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Onsdag morgen deler Schibsted beskjeden om at konsernsjef Kristin Skogen Lund har valgt å trekke seg fra stillingen. Hun vil forlate selskapet så snart en ny konsernsjef er på plass.

Årsaken til avskjeden skal være det hun beskriver som et veiskille for Schibsted, som i desember kunngjorde at konsernet ønsket å selge deres medievirksomhet, Schibsted News & Media, til Stiftelsen Tinius.

ANNONSE
Schibsteds gjenværende virksomhet, Schibsted Marketplaces, består av forretningsområdene Nordic Marketplaces, som inkluderer Delivery samt Growth & Investments, og vil stå igjen som et børsnotert selskap.
LES OGSÅ: Schibsted satser alt på markedsplassene

Schibsted er et fantastisk selskap, og jeg er utrolig stolt over det vi har oppnådd sammen. Jeg imponeres hver dag over mine dyktige og dedikerte kolleger. Når Schibsted nå står ved et viktig veiskille, mener jeg at tiden er inne for at jeg trer til side, sier Skogen Lund i en pressemelding onsdag morgen.

Så snart en ny kandidat for rollen som konsernsjef er på plass, vil Skogen Lund fratre sin stilling.

Jeg ønsker å gi styret tid og anledning til å identifisere en ny ledelse som kan være operativ så snart transaksjonen fullføres. Jeg vil bidra til en smidig overgang og vil fortsette å støtte selskapet på alle måter jeg kan, sier Skogen Lund.

Helthjem med forbedret lønnsomhet

Schibsted delte også sine resultater for fjerde kvartal denne nyhetsmorgenen, hvor det kommer frem at konsernet har inntekter på 4,082 millioner kroner i fjerde kvartal. Driftsresultatet (ebitda) ender på 684 millioner kroner i perioden.

For Schibsted Nordic Marketplaces øker inntektene med 6 prosent, en vekst hovedsakelig drevet av mobilitet, eiendom og recommerce, opplyser konsernet.

For divisjonen Delivery ser der imidlertid noe mørkere ut inntektsmessig. Delivery ser i perioden en omsetningsnedgang på 12 prosent. Likevel er driftsresultatet (ebitda) på 20 millioner en kraftig forbedring sammenlignet med samme periode i fjor, hovedsakelig drevet av forbedret lønnsomhet i Helthjem.

Del artikkel: