Ny logistikkpartner gjorde påsken lekende lett for Toolbox AS, nå gleder de seg til sommeren!

Nettbutikken paaskeegg.no opplevde en formidabel salgsøkning og solgte ut hele lageret sitt denne påsken. Nå oppsummerer de påsken og lovpriser samarbeidet med Quickship som har gitt dem lavere fraktpriser, smidigere logistikkløsninger og en enklere hverdag.

Egentlig har selskapet Toolbox spesialisert seg på salg av matvarer, kontorrekvisita og sesonggaver til bedriftsmarkedet i Oslo og Akershus gjennom nettbutikken toolbox.as. Men for et par år siden ble ideen om en egen nettbutikk for påskegaver født. Dermed så paaskeegg.no dagens lys, og etter etableringen har paaskeegg.no allerede rukket å bli en suksesshistorie:

I fjor omsatte vi påskerelaterte produkter for rundt 800 000 kroner. Fasiten etter årets påske er at omsetningen har steget til nesten 2,8 millioner. Det betyr at vi har sendt ut over 14 000 pakker. De fleste er sendt innenlands, men vi har også hatt forsendelser til utlandet, blant annet til Sverige, Finland og Danmark. Hele 11 000 av disse påskeoverraskelsene var hjemleveringer til fornøyde ansatte der de bor, smiler Christian Eriksen i Toolbox.

En omfattende logistikk

For store nettbutikker er kanskje ikke 14 000 pakker så mye å skryte av, men for en liten bedrift som Toolbox, med fem ansatte, får de nok å gjøre når så mange pakker skal ut i løpet av en kort kampanjeperiode. 

Derfor må vi ha systemer som er så effektive som overhodet mulig og har funnet nettopp den partneren vi trenger gjennom Quickship som vi inngikk et samarbeid med i februar. De har hjulpet oss med å sette opp en løsning slik at nettbutikken vår nå har blitt integrert med deres EDI. Integrasjonen med Quickship har spart oss for mye manuelt punchearbeid som vi var vant med tidligere. Gjennom Quickship skriver vi også ut etiketter som vi merker pakkene med, og vi har også fått muligheten til selv å spore hver enkelt pakke. Den muligheten hadde vi ikke før. Da måtte vi kontakte transportøren, og det ble tidkrevende hvis vi skulle hjelpe noen av kundene våre med å spore en forsendelse, fortsetter Christian.

Anders Haukedalen i Quickship och Christian Eriksen i Toolbox. Foto: Quickship

Rimeligere fraktpriser og enklere utenlandsforsendelser

Gjennom den nye logistikkavtalen med den Lettbutikk-eide tjenesten drar Toolbox nytte av Quickship sine smidige systemer og gode fraktavtaler, som gir en langt bedre og rimeligere totalløsning enn Toolbox har hatt tidligere. Men det er ikke bare det at prisene er lavere som er en fordel, de er også mer forutsigbare. 

Før måtte vi forholde oss til variable priser, mens nå koster for eksempel hjemlevering det samme enten du bestiller en vare som skal til hjem til Lillestrøm eller hjem til Alta. Vi brukte for mye tid på å beregne riktig pris og de variable prisene kunne sikkert også virke forvirrende på kundene våre. Nå har vi en fast pris uansett leveringssted innenlands på dør, og det er mye mer forutsigbart og enkelt for alle, forklarer Christian.

Han forteller også at det pleide å være mye jobb å sende pakker til utlandet. Skjemaer måtte skrives ut i tre eksemplarer pr. sending og undertegnes manuelt. Hos Quickship skjer tollbehandlingen automatisk med noen enkle tastetrykk uten at det er behov for å skrive ut et eneste manuelt dokument. 

Det er også en stor forbedring, og ikke minst er fraktprisene vi får gjennom Quickship på utenlandsforsendelser veldig mye rimeligere enn hva vi pleide å betale, tilføyer han.

God kundeservice

-Alt i alt er vi veldig godt fornøyde med Lettbutikk og vi har blitt møtt med holdninger vi sjelden ser. De har hjulpet oss i gang med de nye systemene, og om vi skulle ha behov for hjelp utenom kontortid, så får vi det også. Derfor føler jeg at vi blir utrolig godt ivaretatt. Den neste tilsvarende kampanjen er Sommerfestgavene og artikler vi selger via nettbutikken www.sommerfest.as Det kommer også til å bli travelt, men mye enklere og mer effektivt enn det var før dette samarbeidet. I tillegg vil kundene våre få lavere fraktpriser denne sommeren enn de fikk i fjor, så det ser jeg frem til med stor entusiasme, ler Christian.