Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Like mange som velger nettapotek som fysisk apotek

Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet.no.
therese.karlsrud.haugen

Over en halv million nordmenn vil nå handle medisiner på nett.

ANNONSE

Nesten 600 000 nordmenn har begynt eller vil begynne å handle medisiner på nett på grunn av covid-19. Tar man med de som handler apotekvarer på nett fra før av, er det omtrent like mange som velger nettapotek som fysisk apotek. Det viser en ny undersøkelse, som nettapoteket Farmasiet.no har gjennomført.

Undersøkelsen viser at én av fire nordmenn er redde for coronasmitte på apoteket. 1 av 10 mener til og med at det nå burde være forbudt å besøke fysiske apotek. Farmasiet-sjef Hans Kristian Furuseth tror situasjonen kan endre vaner på sikt.

Dette er klare tendenser som vi har følt tett på kroppen de siste ukene. Apotekbransjen er under stort press og etterspørselen av apotekvarer på nett har vært enorm. Vi i Farmasiet.no har måttet doble antall farmasøyter, utvide lageret, og ansette en rekke nye medarbeidere på lageret for å få unna reseptkontroll og bestillinger. Jeg tror dette kan bli en varig endring av Norges forbrukervaner, sier Furuseth, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for Farmasiet: "Salgsrekord fire måneder på rad"

Gratis hjemlevering

Farmasiet har allerede opplyst om at reseptbelagte legemidler er blitt tidoblet. Nå leverer netthandelen reseptvarer til døra helt gratis. Det er dessuten fullt mulig for kunder å også rådføre seg hjemmefra, uten å måtte oppsøke legekontor eller apotek.

Det er flere aktører, inkludert Farmasiet, som tilbyr generell rådføring med farmasøyt over chat og telefon. I tillegg finnes det flere muligheter for å få legekonsultasjon på samme måte. Dette er muligheter som vi anmoder folk til å benytte seg av for å lette på det enorme trykket helsevesenet opplever for tiden, avslutter han.

LES OGSÅ: Nytt nettapotek: "Timingen er perfekt"

Del artikkel: