Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lindex vil redusere antall ansatte

Susanne Ehnbåge, administrerende direktør i Lindex.
therese.karlsrud.haugen

Skal spare 150 millioner kroner.

ANNONSE

For rundt en måned siden kunne motekjeden Lindex rapportere at både omsetning og resultat falt under andre kvartal, som følge av coronapandemien. Netthandelen økte samtidig med over 100 prosent.

For å håndtere effektene og redusere konsekvensene av coronaviruset implementerte Lindex raske tiltak, som permitteringer og utsatte kostnader. Nå innfører moteselskapet ytterligere tiltak for å sikre seg en robust virksomhet fremover.

LES OGSÅ: Salget raste for Lindex i mars: "Situasjonen paralyserte industrien"

For å sikre vår fortsatte virksomhet og et fleksibelt Lindex, også i forbindelse med fremtidige utfordringer, iverksetter vi nå ytterligere tiltak og reduserer kostnadene våre , sier administrerende direktør Susanne Ehnbåge, i en pressemelding.

I det nye kostnadsbesparende programmet planlegger selskapet å redusere kostnadene med 150 millioner svenske kroner, gjennom blant annet nedskjæringer på hovedkontoret og færre timer i de fysiske butikkene på tvers av salgslandene.

Vi må tilpasse organisasjonen til den nye situasjonen der vi er mer fleksible og nyskapende. For Lindex’ hovedkontor vurderer vi en ny, tilpasset organisasjon, som også innebærer en reduksjon av antall ansatte med ca. 5 prosent. For salgslandene våre arbeider vi med hvordan vi kan opprette mer effektive arbeidsflyter for å forenkle det daglige arbeidet, og vi går gjennom timene i butikkene med kunden i fokus. En annen viktig del av kostnadsreduksjonsprogrammet er det pågående arbeidet vårt med å se gjennom leieavtalene våre og optimalisere butikkporteføljen vår. Samtidig fortsetter vi med store investeringer innen den digitale utviklingen, salgskanalene, bærekraftigheten og nyskapningen , sier Susanne Ehnbåge.

Del artikkel: