Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Liste: De avslører hvilke fylker som har handlet mest på nett i år

Thomas Elvestad, markedsdirektør
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

«Byen er på desembertoppen i netthandel.»

ANNONSE

Oslos innbyggere har netthandlet mest i Norge så langt i desember. Innkjøp av smykker, tilbehør og underholdning er varekategoriene som har økt mest - med en mer enn 20 prosent høyere andel enn ellers i året. Det viser omsetningsstatistikken fra betaling- og shoppingløsningen Klarnas.

Oslo er sannsynligvis byen i landet med størst utvalg av fysiske butikker. At byen er på desembertoppen i netthandel sier mye om hvor viktig det er for netthandelen å kunne tilby raske leveringer, men også noe om hvor viktig netthandel er for stadig mer prisbevisste nordmenn. Et fleretall av nordmenn mener lavere priser og bedre muligheter for å sammenligne priser er den store fordelen med netthandel, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Mens Oslos befolkning i gjennomsnitt handlet ni prosent mer enn landsgjennomsnittet i perioden 1.-19 desember, handlet innbyggerne i Agder hele 15 prosent mindre og er fylket med minst netthandel.

Menn har handlet mer smykker, vesker og klokker i desember, og det henger nok sammen med julegaveinnkjøp i siste liten. Kvinner har handlet mer barneprodukter. Mye av dette havner nok også under juletreet. Dette er et kjøpsmønster når julen begynner å nærme seg som vi kjenner igjen fra tidligere år, sier Thomas Elvestad.

Disse fylkene har så langt handlet mest på nett i desember 2022:

Fylke Shoppingindeks Favorittkategori
Oslo 109 Klær og sko
Viken 107 Smykker og accessoirer
Møre og Romsdal 105 Sport og fritid
Trøndelag 99 Sport og fritid
Nordland 98 Elektronikk
Vestfold og Telemark 98 Hus og hage
Vestland 98 Elektronikk
Innlandet 96 Underholdning
Troms og Finnmark 94 Elektronikk
Rogaland 90 Smykker og accessoirer
Agder 85 Elektronikk

Del artikkel: