Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Liste: Her er Norges største influensere på Instagram 2024

Foto: Skjermdump/Instagram
Disser influenserne har det største følgerantallet på Instagram i Norge.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Influenserbransjen er stadig voksende og vi har i år igjen tatt en titt på de største kontoene i Norge. Her har vi plukket ut de profilene med flest følgere.

På lik linje med fjoråret har vi utelatt idrettsutøvere og andre profiler som i all hovedsak reklamerer for egne merkevarer eller er sponset av større samarbeidspartnere.

Et eksempel på dette er Norges fotballstjerne, Erling Braut Haaland, som lett topper listen over de største kontoene på Instagram i landet, med sine 38,4 millioner følgere. Haaland er blant annet sponset av klokkemerket Breitling, og lanserte nylig sin helt egen iskrem i samarbeid med Hennig-Olsen.

Et annet eksempel på en profil som er utelatt av årets toppliste, er profilen Norge Jodel. Denne ansiktsløse profilen ble startet av Sander Ofstad og Ole Tessem for snart 9 år siden, som i dag driver kontoen og dens annonsesamarbeid gjennom selskapet New Wave Media AS.

Størst er best! Eller?

I listen nederst i artikkelen finner du altså de største kontoene drevet av influensere som aktivt promoterer både egne og eksterne merkevarer gjennom annonsesamarbeid, det seg være hovedsakelig i feed eller stories.

Men. Så er det ikke alltid sånn at størst er best. For hva er vel en million følgere om man ikke klarer å engasjere? Vi har i anledning årets toppliste tatt en prat med et par byråer som er eksperter på nettopp dette.

Cecilie Sørum Eriksrud, daglig leder av det Schibsted-eide profilbyrået Max Social, mener det handler om mer enn bare følgertall om en skal kunne kalle seg en influenser med mye makt.

Å ha en stor fanbase er selvfølgelig essensielt for å kalle seg selv stor, men faktorer som påvirkningskraft, en sterk stemme og kjent merkevare er viktige elementer. Vi ønsker å jobbe med store influensere med gode verdier og gjerne litt snert, forteller hun til Netthandel.

Det samme gjelder for Christina Alvarez, daglig leder i Eccentric People. Hun forteller at de sjeldent løfter frem følgerantallet til sine profiler, men heller fokuserer på mediekjennskapen de har fra TV, underholdningsprosjekter, musikk og lignende.

Når vi ser etter profiler ser vi etter følgende: Er dette en profil vi kan jobbe med i 5-10 år fremover i tid? Og vil vårt management være i stand til å bidra med å realisere deres drømmer og prosjekter i underholdningsbransjen?

Brenner denne profilen for noe spesielt der mennesker (følgere) føler at profilen snakker direkte til dem? Her er Iselin Guttormsen og hennes engasjement rundt kvinnehelse, seksualitet, utroskap og kjønnsroller truffet midt i blinken på nettopp dette med å skape engasjement, forklarer Alvarez.

Med sine 193 000 følgere nådde ikke Guttormsen opp på vår toppliste, men det betyr altså ikke at hun er mindre aktuell om man for eksempel er en e-handler som ønsker å nå nettopp den målgruppen hun når ut til.

Alvarez legger til at Eccentric People er nødt til å kunne "snakke det samme språket" og dele verdier med profilene de ønsker å jobbe med.

Publikumsfavoritter

Likevel er det i noen tilfeller interessant å se på følgerantall. Sammenlignet vi årets liste med fjorårets, finner vi flere gjengangere. Men, det er også flere som har falt av, deriblant Isabel Raad og Helene Noor.

Nykommerne på årets liste er blant annet nylig Farmen Kjendis-aktuelle Emma Ellingsen, skuespilleren og musikeren Thomas Hayes, samt Kjetil Krogstad som har gått viralt med sine dansevideoer. Vi har også valgt å inkludere sangstjerna Astrid S, som forøvrig er årets ambassadør for den svenske sminkesuksessen til Bianca Ingrosso, Caia Cosmetics.

Listen over de største influenserne på Instagram er altså trendpreget, lik den algoritmebaserte plattformen i seg selv.

De største influenserne på Instagram i Norge, med antall følgere:

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: