Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Liste: Her er vårens mest populære produkter på nettet: "Økt med flere hundre prosent"

Stor interesse for klassiske vårprodukter.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Hva handler nordmenn på nett når våren nærmer seg? Dette har vi funnet ut av med hjelp av pris- og trendstatistikk fra Klarna. Og denne våren har vi handlet både for nytte og glede.

Sammenlignet med siste halvdel av mars, økte interessen for høytrykksspylere med hele 386 prosent i perioden etter påske (1.-15 april), mens interessen for elektriske sager gikk opp med 343 prosent.

ANNONSE

Blant de største kategoriene var det imidlertid søk etter sykler som gikk mest opp – med hele 752 prosent.

Det er helt tydelig at nordmenn nå er klare for våren, og at shoppingmønsteret vårt har endret seg radikalt når vi ser på trendene etter påsken. Samtidig er det mye å spare på å gjøre god research. Sjekk både priser og definere egne behov grundig før du handler inn, anbefaler markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Billigere høytrykksspylere, dyrere sykler

Statistikken fra Klarna viser også at gjennomsnittsprisen for 16 av de 20 mest søkte kategoriene i første halvdel av april har gått ned i pris, med i gjennomsnitt 6,2 prosent fra juni i fjor – da Klarnas pris- og produktsammenligningstjeneste ble lansert i Norge.

Blant vårproduktene som trender mest i april er det høytrykkspylere og varmtvannsvaskere som har gått mest ned i pris, -10 prosent. Deretter følger boremaskiner og skrutrekkere med -8 og sko -6 prosent. Elektriske sager og robotgressklippere har også i gjennomsnitt blitt drøye to prosent billigere siden juni i fjor.

Sykler, elsykler og griller har imidlertid økt i pris, med henholdsvis 7, 5 og 13 prosent, sammenlignet med juni i 2023.

Det er viktig at forbrukeren merker seg at konkurransen om å få dem som kunde er tøffere enn noensinne. Tidligere undersøkelser har også vist oss at det på langt nær alltid er slik at sesongvarer er billigst utenom sesong. Sykler har for eksempel hatt lavest pris på våren, mens telt de siste årene har vært på sitt dyreste i den samme perioden, sier Elvestad.

De 10 mest populære kategoriene med størst vekst etter påske:

1. Sykler +752%

2. Høytrykksspylere og varmtvannsvaskere +386%

3. Elektriske sager +343%

4. Hårstylere +233%

5. Robotgressklippere +137%

6. Griller +74%

7. Boremaskiner & skrutrekkere +14%

8. Sko +9%

9. Elsykler +8%

10. TV +7%

Del artikkel: