Liten sannsynlighet for konkursbølge: ”Optimismen er tilbake”

Det er færre som frykter konkurs nå enn da pandemien først rammet Norge i 2020. Nedgangen i antall konkurser forblir stabil, og i juli gikk 156 norske selskaper konkurs. Dette er en nedgang på 27 prosent fra 2020, 40 prosent fra 2019.

Trenden vi har sett gjennom hele pandemien fortsetter, og det er ingen tegn til at dette vil endre seg med det første, sier daglig leder i Creditsafe Norway, Per Fjærestad, i en pressemelding.

Annonse

Blant NHOs medlemmer er det nå kun 8 prosent av spurte der mener det finnes en reell risiko for å gå konkurs. To tredjedeler har fått tilbake sin normale omsetning - eller økt omsetning.

LES OGSÅ: Fortsatt nedgang i konkurser: "Klart oss langt bedre enn først fryktet"

Det har lenge vært stillstand i markedet, og mange har avventet situasjonen. Nå ser vi helt tydelig at optimismen er tilbake i norsk næringsliv, og at stadig flere eksperter deler vårt inntrykk om at det sannsynligvis ikke vil komme en konkursbølge, sier Fjærestad.

Det er dog to fylker i landet som skiller seg ut med svakt oppadgående trender. Hittil i år har Viken en økning i antall konkurser på 15 prosent sammenlignet med fjoråret, Trøndelag en økning på 11 prosent.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!