Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lokale butikker reddes av digital moteplattform

Konrad Kierklo, gründer av Miinto
Miinto
therese.karlsrud.haugen

"Stenging ville nok blitt realiteten for oss"

ANNONSE

Det er en krevende tid for lokale butikker, da færre eller ingen besøkende naturlig nok tærer på omsetningen. Virke har blant annet oppfordret utleiere til å jobbe sammen med virksomhetene hvis de vil ha noen å leie ut til når coronakrisen er over.

Samme krise rammer nå også store deler av verden, og i Skandinavia ser nå flere danske klesbutikker på markedsplassen Miinto som et lys i tunellen.

LES OGSÅ: En av fem i faghandelen tror ikke de overlever viruset

Jeg frykter det verste om vi ikke hadde vært online på Miinto. Jeg har ikke lyst til å si det høyt, men en stengning ville nok blitt realiteten for oss, hvis det ikke var for Miinto, hvor vi når ut til mange flere kunder, sier Lena Grünberger, eier av den danske butikken By Rockefeller, i en pressemelding. 

Også andre butikkeiere meddeler at de trenger all støtten de kan få, og at det kunne vært kroken på døren dersom man ikke hadde hatt en digital salgskanal.

For en uke siden visste vi ikke at vi skulle stå her. Hvis situasjonen fortsetter risikerer vi å stenge. Så akkurat nå er online salg på en plattform, som når langt utenfor vår egen, avgjørende for oss, sier Margit Baunsgaard, som er en annen butikkeier med salg via Miinto.

Det er heller ikke bare små aktører som har blitt tvunget til å stenge, da også kjøkkenutyrskjedene Kitch'n og Tilbords har meddelt at de vil stenge over 200 butikker denne uken. Samtidig har selskaper som Kid, Voice og Gresvig varslet et stort antall permitteringer mens XXL vurderer å stenge sine outletbutikker på andre siden av svenskegrensen.

LES OGSÅ: Salgsnedgang for XXL - vurderer å stenge outletbutikker

Gjør det gratis for nye butikker

Miinto har nå gjort flere tiltak for å hjelpe lokale butikker i denne ekstraordinære perioden. Mer konkret er selskapet i kontakt med de store merkevarene om kontantrabatt til lokale butikker - mot at Miinto betaler butikkenes regninger med umiddelbar virkning. Det skal samtidig være kostnadsfritt for nye butikker å komme inn på Miintos plattform frem til 30. april. Markedsplassen finnes i Danmark, Sverige, Norge, Nederland, Belgia, Polen, Italia og Sveits.

Miinto har med umiddelbar virkning satt i gang en rekke initiativer, som skal gjøre det mulig for de lokale motebutikkene å sikre omsetningen, sier gründer av Miinto, Konrad Kierklo.

LES OGSÅ: Lyset i coronakrisen: "Norsk netthandel vil bidra til å holde hjulene i gang"

Del artikkel: