Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Løsningen som reddet salget - økte med 74 prosent

Foto: Comfort, VVS expo og Bademiljø
therese.karlsrud.haugen

Rekordtall for "Klikk & Hent".

ANNONSE

Da samfunnet stengte ned, blomstret tjenesten "Klikk & hent" opp. Bademiljø og Comfort-Kjeden har begge hatt rekordomsetning gjennom denne løsningen i januar.

Ny nasjonal lockdown etter jul førte til at flere av Bademiljø og Comfort-Kjedens medlemmer igjen måtte tenke nytt angående butikk og salg. Og da butikkene på Østlandet måtte stenge som følge av smitteutbruddet i Nordre Follo, ble situasjonen enda mer krevende. Bademiljø og Comfort-Kjeden løste dette ved å kjøre sterkt på med Klikk & hent i sitt kampanjebudskap for januar. 

Det endte med en omsetningsøkning på 74 prosent for Bademiljø og 27 prosent for Comfort-Kjeden. Produktene det ble bestilt mest av skal ha vært baderomsmøbler, dusj, badekar, kjøkkenkraner og baderomstilbehør. 

Vi er veldig fornøyde med de gode tallene for Klikk & hent så langt i år. Med Klikk & hent får kundene både faglige råd og tips fra ansatte i butikken idet de henter bestillingen, samtidig som de får akkurat det produktet de ønsket seg og bestilte på nett. Det er en vinn-vinn-kombinasjon, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort-Kjeden (VVS Norge RMB).

"En ekstra service"

Bademiljø VVS Expo og Comfort Storo i Oslo er de medlemmene som har hatt størst trykk på Klikk & hent blant sine kunder. De opplever at flere leter seg frem til det de har lyst på, på nettet. 

Camilla Tvenge, daglig leder hos Bademiljø VVS Expo, forteller at Klikk & hent yter en ekstra service for kundene som man ikke får med bare nettbestilling. 

Vi får mange Klikk & hent-bestillinger på kraner og messing er en populær overflate. Men det mange kunder ikke er klare over, er at messing oksiderer og ikke ser like fint ut over lengre tid. Vi tar derfor kontakt med kundene og spør om det virkelig er messing de vil ha, eller om de ønsker alternativet i stedet – som holder seg bedre. Det er ikke en service man får hvis man bare bestiller en vare hjem på nettet, sier Tvenge.

Også Kim Bang Andersen, leder hos Comfort Storo, erfarer at det er verdifullt for kundene å få veiledning fra ansatte i butikk på produktet de har kjøpt. 

Kundene som kommer innom får veiledning og kan stille spørsmål, og de kan se på og få hjelp til andre ting de ønsker. Flere kunder kommer også innom butikken eller ringer og snakker med oss om bestillingen først, og så bestiller de produktene på nett etterpå.

Holder åpent

Bang Andersen forteller at de har merket en nedgang i kunder etter den andre smittebølgen, men at trykket var høyt samme dag og dagen før butikken ble stengt ned som følge av smitteutbruddet i Nordre Follo. Hos Comfort Storo oppfordres kundene nå til å ringe på forhånd for å avtale butikkbesøk.

Hos Bademiljø VVS Expo på Alnabru har de nå separate innganger for kundene, og de har holdt på sine vanlige åpningstider.

Vi har åpent når det er best for folk å komme innom, som også er bedre med tanke på smittevernhensyn. Da blir det ikke for mange i butikk eller på jobb samtidig. Men vi håper å se flere kunder igjen snart, sier Tvenge.

Del artikkel: