Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lush er konkurs etter to tøffe år: “Forferdelig trist”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Konkurs kort tid etter at nye eiere kom på banen.

ANNONSE

Kosmetikkjeden Lush er konkurs. Det bekrefter styreleder i Fersk Kosmetikk AS, Ola Løvaas, til Romerikes Blad.

Konkursen skjer knappe fem måneder etter at familien Dahle Moe gikk inn i selskapet med planer om å utvide selskapet med ytterligere flere butikker.

Det er rett og slett forferdelig trist, sier Løvaas til avisen.

Han forklarer at konkursen er et resultat av to år med sviktende salg under pandemien. Totalt vil 70 ansatte miste jobben som følge av konkursen.

Ser vi på regnskapstallene har selskapet levert et negativt årsresultat siden 2019, på henholdsvis -481 000 kroner, 1,4 millioner og 1,5 millioner kroner i 2019, 2020 og 2021. I samme periode har omsetningen minsket år for år.

Stengt nettbutikk

Lush Norge har under selskapet Fersk Kosmetikk AS drevet sine seks butikker i Norge i tillegg til nettbutikk. Når vi besøker kjedens nettbutikk i dag blir vi møtt med teksten "Beklager, midlertidig stengt".

Ifølge Løvaas har kjeden fortsatt livets rett, til tross for det han beskriver som et grusomt resultat for regnskapsåret 2022.

Advokat Jostein Nordbø i advokatfirmaet Økland forteller til Romerikes Blad at det arbeides med en avklaring – om noen vil kjøpe boet for å drive videre, eller om det hele ender med et opphørssalg.

Ehandel har forsøkt å komme i kontakt med styreleder Løvaas, foreløpig uten hell. 

Del artikkel: