Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lyko fortsetter veksten – “øker kraftig i Norge“

Richard Lyko, adm. direktør i Lyko.
Foto: Lyko
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Resultatet tynges av investeringer.

ANNONSE

Lyko vokser i rekordfart – spesielt i Norge. Selv om investeringer tynger resultatet noe ender omsetningen på 519,6 millioner kroner, hvilket er en økning på 26,1 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Salgsveksten er fortsatt sterk på alle våre markeder og vi tar markedsandeler i samtlige markeder, hvilket er ekstra gledelig da e-handelsindikatoren viser en nedgang i bransjen. Første kvartal er historisk vårt minst sterke kvartal og vi står ovenfor høye vekst- og lønnsomhetssammenligningstall da forrige år hadde en stor covid-effekt, skriver Richard Lyko i en kommentar til tallene.

Sminkegigantens nettsalg økte i første kvartal med 24,6 prosent til totalt 454,8 millioner kroner. Butikksalget økte med 38 prosent, og utgjør totalt 12,6 prosent av selskapets omsetning.

LES OGSÅ: Lyko skal sikre fortsatt tilvekst – henter 500 millioner

Norge har vist seg å være et godt marked for den svenske aktøren, og gründeren forteller at en tredje butikkåpning i Norge er planlagt.

Etter Black Week så vi en forandring i vår performance marketing, hvilket vi flagget i vår forrige rapport. Dette har vi rettet opp i, men det påvirker også vårt første kvartal. Det i kombinasjon med fortsatt sterk tilvekst i våre europeiske markeder og våre satsinger på flere brede markedskampanjer har størst effekt på resultatet. Vi velger fortsatt å investere i varemerkekjennskap og vi ser i vår siste varemerkeundersøkelse, gjennomført av Nepa, at vi øker kraftig i Norge og ytterligere styrker vår posisjon i Sverige.

Overskuddet falt til -8,9 millioner kroner fra 18,5 millioner sammenlignet med samme kvartal i 2021.

Vi fortsetter i henhold til planen å investere i tilvekst hvilket påvirker driftsresultatet i kvartalet. Men vi ser at vi har gode marginaler på våre modne markeder. Den siste utvidelsen av automatisering og faste kostnader rammet hardere i vårt omsetningsmessig minste kvartal. Akkurat nå. har vi overkapasitet på logistikk, men det kreves for å kunne håndtere vår raske vekst, sier Lyko-sjefen.

Del artikkel: