Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lyko mer enn dobler resultatet – ”Vårt beste noensinne”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Fantastisk å summere årets totale inntekter til over 2,5 milliard".

ANNONSE

Fredag morgen leverte Lyko sin rapport for fjerde kvartal i 2022 og omsetningen under perioden landet på 764 millioner svenske kroner med en salgsvekst på 10,5 prosent.

Ebit-resultatet gikk opp til 29,5 millioner kroner, til sammenligning mot 12,4 millioner samme periode året før. Salgsvekst bremset dog noe opp ser man mot fjerde kvartal 2021 da den lå på hele 28,8 prosent.

Vår salgsvekst i kvartalet synker noe som følge av at vi ikke har vært like aggressive i våre aktiveringer og at vi møter tøffe sammenligningstall etter pandemien. Samtidig er vår klare vurdering at vi fortsetter å ta markedsandeler i samtlige markeder, sier Rickard Lyko, administrerende direktør i selskapet.

Egne varemerker leverer

En av forklaringene til veksten er Lykos satsing på egne varemerker. En portefølje som fortsetter å vokse sterkt og gir en fin effekt på fortjenesten. Spesielt i butikkene der e-handleren har stor mulighet for å styre salg og eksponering.

Gjennom året har vi bygget opp en organisasjon for å håndtere vår voksende varemerkeportefølje og vi ser allerede positive resultater, men arbeidet har bare begynt og det meste ligger foran oss, sier Rickard Lyko.

Ser man på hele året viser også Lyko sterke tall. Omsetningen gikk opp til 2 487 millioner svenske kroner og driftsresultatet (ebit) får 2022 landet på 56,4 millioner kroner.

Det føles fantastisk å summere årets totale inntekter til over to og en halv milliard og en salgsvekst på 16 prosent. I fjerde kvartal forbedrer vi både ebit-resultatet og marginalen hvilket resulterer i vårt beste resultat noensinne, sier Rickard Lyko.

Del artikkel: