Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lyko under lupen

Lyko passerer milliarden - vokser raskest i Norge og Finland
Rikard Lyko, daglig leder i Lyko.
Lyko.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kosmetikkjeden granskes av svenske konkurransemyndigheter.

ANNONSE

Kosmetikkjeden og omnikanal-aktøren Lyko, som er etablert i Norge og Sverige, granskes for ulovlig samarbeid med andre aktører for å ha utestengt en konkurrent fra markedet, i følge Dagens Industri.

Grunnlegger av Lyko og daglig leder i selskapet, Rikard Lyko, forteller til E24 at virksomheten i Norge ikke er berørt av mistankene i Sverige, samt at han er overbevist om at utredningen svenske konkurransemyndigheter gjennomfører vil vise at Lyko har handlet rett.

De har fått tilgang til all etterspurt informasjon. Lyko hadde et møte med svenske konkurransemyndigheter mandag, der de informerte om at de videre i utredningen har valgt å fokusere på de andre mistenkte aktørene, sier Lyko til E24.

LES OGSÅ: Lyko passerer milliarden - vokser raskest i Norge og Finland

Lyko er ikke de eneste som er under lupen hos svenske myndigheter for tiden. Leketøygiganten Jollyroom har blitt dømt av Patent- og merkevaredomstolen i Sverige for villedende reklame, hvor en av konsekvensene er en bot på 3 millioner svenske kroner.

I 2018 omsatte Lyko for omtrent 590 millioner svenske kroner, og dersom selskapet blir funnet skyldig i denne saken venter det bøter på opptil 10 prosent av omsetningen.

Del artikkel: