Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Markedsplass for vintage mote henter 680 millioner kroner

Max Bittner, daglig leder i Vestiaire Collective.
therese.karlsrud.haugen

Tror flere vil bli bevisste på bærekraft etter krisen.

 

ANNONSE

Den globale vintage-markedsplassen Vestiaire Collective, som selger brukte luksusmerker på nett, ble grunnlagt i Paris i 2009 og har i dag over 7 millioner medlemmer verden over. Selskapet består av 300 ansatte og henter nå frisk kapital på hele 59 millioner euro, hvilket tilsvarer nesten 680 millioner norske kroner.

En av de som investerer og øker sin eierandel i selskapet er Vestiaire Collectives daglige leder Max Bittner. Av nye investorer nevnes blant annet Korelya Capital, et fransk aksjeselskap og Vaultier7, som er et britisk investeringsselskap.

LES OGSÅ: Personlig forbruk går ned - dårlig nytt for motebransjen

Pengene skal brukes til å fortsatt utvikle virksomheten samt ekspandere til nye markeder som Japan og Korea. Selskapet vil også forbedre sin Direct Shipping-tjeneste i USA.

Den nye finansieringsrunden muliggjør ytterligere akselerasjon av Vestaire Collective internasjonalt. Foreløpig er ca. 80 prosent av våre transaksjoner på tvers av landegrenser. Allerede i 2020 kommer Vestiaire Collective til å satse på å ekspandere i Japan og Korea, skriver selskapet i en pressemelding.

"Kommer til å forandre måten vi shopper på"

Selskapet har nå hentet seg inn igjen fra coronavirusets innvirkning på salget, og er tilbake på det nivået som de lå på før pandemien brøt ut. Etter coronakrisen forventer Vestiaire Collective at forbrukerne kommer til å bli enda mer bevisste på miljø og bærekraft, og at de derfor vil komme til å støtte sirkulære selskaper i større grad enn før krisen.

Personlig er jeg overbevist om at denne perioden, som inneholder store forstyrrelser, kommer til å utfordre og forandre måten vi shopper på fremover. Vestiaire Collective ble startet under krisen 2008 og viser hvordan en netthandelsplattform i dag kan hjelpe mennesker å enkelt selge det de ikke trenger lenger og få tilgang til mote på en mer bærekraftig og bevisst måte, sier MaxBittner, daglig leder i Vestiaire Collective.

Del artikkel: