Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Markedsplass skal bekjempe svinn - med Schibsted og Oda-gründer på eiersiden

Gründeren av Tørn, Anjali Bhatnagar sammen med Martin Borge Arnesen.
Foto: Tørn
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vokser veldig fort"

ANNONSE

Idéen kom da gründeren leste en artikkel om svinn i byggevarebransjen. En utfordring og et problem som finnes på tvers av alle bransjer - men som mangler en god løsning. Slik ble Tørn til, markedsplassen for overskuddsvarer i byggevarebransjen. 

Jeg fikk en idé om en markedsplass som kunne være løsningen på dette problemet, og begynte deretter med konseptutviklingen. Kartleggingen innebar intervjuer av ledere og interessenter i bransjen og jeg skjønte at alt fra 5 til 15 prosent svinn var vanlig praksis. Det er mye som går tapt, og det er en lønnsomhetsmessig utfordring. I løpet av høsten 2019 ble en prototyp etablert, og jeg fikk på plass første partner, forteller Anjali Bhatnagar, gründer og daglig leder i Tørn, til Ehandel. 

Bhatnagar har tidligere erfaring som direktør for produkt- og prosjektutvikling i blant annet Telenor, dessuten har hun en doktorgrad i fysikk samt erfaring fra tidligere etableringer av selskaper. 

Markedsplassen fungerer på den måten at byggevarehus i hele Norge kan selge sine restprodukter gjennom torn.no. Tørn tar seg av alt fra markedsføring, betaling, logistikk og kundeservice. Med seg på laget har Bhatnagar blant annet Martin Borge Arnesen, som jobber med forretningsutviklingen i selskapet. 

Konseptet er provisjonsbasert, og byggevarehusene betaler kun etter at varen er solgt på plattformen. Vi samarbeider kun med profesjonelle aktører, og forbrukerne kan være sikre på at de får samme kvalitet som ellers i varehandlene, forteller Arnesen. 

Våren 2020 ble en pilot satt i gang med 5 butikker. I følge Bhatnagar og Arnesen fikk disse aktørene salg gjennom markedsplassen helt fra start. Sommeren samme år fikk selskapet en landsdekkende avtale med en av Norges største byggevarekjeder, og siden den gang har antall involverte varehus økt til hele 115 varehus rundt om i landet. 

Tørn vokser veldig fort, og vi leter etter flere ansatte nå. Vi ser at omfanget øker, og vi vil gjerne ha en varehusansvarlig samt en med ansvar for nettbutikken. Selv om vi anser oss selv mer som en plattform enn en butikk, trenger vi en med ansvaret for selve B2C-delen av plattformen og videreutvikling av kundeopplevelse og personifisering, forteller Bhatnagar. 

Oda-gründer med på eiersiden

På eiersiden har Tørn med seg Schibsted, Oda-gründer Karl Munthe-Kaas og Aksel Lund Svindal. Selskapet hentet til sammen 11 millioner kroner, og Bhatnagar er svært fornøyd med investorene. 

Vi var interesserte i investorer med både penger og kompetanse. Schibsted kontaktet oss og viste interesse, de har stor kompetanse innen markedsplasser og en tilstedeværelse i andre land som vi med tiden ønsker å utvide til. Karl Munthe-Kaas er en pionér og en enorm ressurs, og Aksel Lund Svindal har en enorm tiltrekningskraft, sier Bhatnagar. 

De 11 millionene skal brukes til videre utvikling av plattformen og videre vekst i Norge og Norden. Gründeren kan allerede nå røpe lanseringen av en pilot i Sverige tidlig neste år. Senere vil selskapet også se på muligheten for etablering i blant annet Finland og Danmark. 

Vi følger markedet der det er, og eksisterende partnere vil naturlig følge i de landene. Det har vært en kjempegøy reise så langt, og vi håper det fortsetter, sier Arnesen. 

Ligger an til en firedobling

Bhatnagar og Arnesen legger ikke skjul på drømmene for årene som kommer. I tillegg til en nordisk ekspansjon er det heller ikke umulig at Tørn på et langtidsperspektiv vil bevege seg mot andre bransjer, da med samme tilnærming, nemlig overskuddsvarer. For overskudd finnes i hver eneste bransje - og dette er viktig for Bhatnagar å sette på agendaen. 

Jeg er overrasket over at omfanget til overskuddsvarer hittil ikke har vært på agendaen. Det snakkes ikke om, og det synes jeg er spesielt, sier Bhatnagar, og fortsetter: 

Dette er noe alle gjør på tvers av bransjer. Vi vil ikke peke fingre, men det finnes løsninger, og man kan gjøre lønnsomhet ut av det samtidig som man også er med på å løse miljøproblemet. Vi vil ha fokus på løsningen, ikke at problemet er der. 

Tørn ligger an til en riktig god start, og i følge Bhatnagar er en firedobling av omsetningen fra 2020 ikke usannsynlig. I løpet av de neste årene er målet å bli en nordisk markedsplass for alt av overskuddsvarer fra varehandelen.

Del artikkel: