Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Matbutikker på nett 2020

therese.karlsrud.haugen

En liste over de som selger mat på nett i Norge.

ANNONSE

Etter at coronaviruset inntraff Norge har salget av mat på nett skutt fart og Kolonial.no er en av de som har hatt store kapasitetsproblemer den siste tiden. For å møte det høye trykket har netthandelen blant annet sett seg nødt til å øke bemanningen og lansere en helt ny nettbutikk. Også matkasseselskapet Godt Levert og frokosttjenesten Morgenlevering har meddelt kraftig økning den siste tiden.

Det er dessuten ikke bare nettaktørene som nå tilbyr hjemlevering, men man ser også at dette er en tjeneste blant flere lokale butikker for tiden. Den siste uken har vi sett enkelte dagligvarebutikker lansere netthandel, flere B2B-tjenester utvide tilbudet sitt til privatpersoner samt restauranter som har begynt med matkasser.

I forbindelse med den økte etterspørselen har vi forsøkt å sette sammen en oppdatert versjon av en tidligere liste over de som selger mat på nett i Norge. Vi kan ikke garantere at alle nettsteder som selger mat er med, men har satset på å få med noen for enhver smak.

Bredt utvalg

Norges største matbutikk på nett er Kolonial.no. Selskapet samarbeider med Rema 1000 og leverer til både bedrifter og privatpersoner. Av Norgesgruppen sine konsepter har Meny.no, Spar.no og Joker.no egne nettbutikker. Utover dette finnes det en rekke andre ulike nettmataktører, som Lavpriskurven.no, Engrosnett.no, Matbox.no og Morgenlevering.no med alt til frokostbordet. Et helt nytt tilskudd i denne bransjen er Matlevering.net, som leverer i Tromsø.

Aktører som Havaristen.no og  Holdbart.no satser på overskuddsvarer, som andre dagligvarebutikker av forskjellige grunner ikke selger. Det kan være kort holdbarhetsdato, pakningsendringer eller annet. 

Midlertidig

I forbindelse med coronasituasjonen har nå Bunnpris.no åpnet en midlertidig nettbutikk i utvalgte områder, mens det nye konseptet Handla.no i Flekkefjord har førlansert en nettside for kunder i dette området. Retthjem.no, Toolbox.as og Mve.no er tjenester for levering av mat som i utgangspunktet jobber i B2B-segmentet, men som under omstendighetene har åpnet for privatpersoner i tillegg.

Nylig ble det også klart at Coop har inngått et samarbeid med Posten om å hjemlevering av dagligvarer til store deler av Norge under coronakrisen.

B2B

Andre B2B-butikker som kan nevnes er Lillepersille.no, Supermarket.no samt Arne Brimi og Arne Hjeltnes sin Mattid.no i Trondheim.

Matkasser

For ferdigpakkede matkasser kan man besøke Adamsmatkasse.no, Godtlevert.no, Kokkeloren.no, Nettmat.no og nå også Kolonials nye tilskudd ferdigpakket.kolonial.no (denne er for øyeblikket lagt på is).

Nisjer

For den som vil ha mat fra lokale produsenter finnes det markedsplasser som Dyrket.no og Matfra.no, som leverer kortreist mat for blant annet norske bønder. Samtidig har man en rekke nisjekonsepter, som Matpunkt.no med halalmat, Kaktus.no for meksikansk mat og Asiabutikk.no for asiatisk mat samt en rekke nettbutikker for spekemat og kjøtt - Spekehuset.no, Pølsemannen.no, Metervare.no, Askgard.no og Polsemakeri.no og flere nettbutikker for fisk - Fiskebilen.no, Svanoylaks.no, Klippfiskbua.no, Fisekruta.no. Vi har i tillegg funnet frem Cacas.no og Kakeboksen.no for de som trenger ingredienser og utstyr til bakst og kan også nevne markedsplassen Cakeiteasy.no med ferdiglagde kaker fra lokale bakerier.

I takt med et økende fokus på å holde seg aktiv, trene og spise sunt, har også nettbutikker som selger spesialmat til en sunn livsstil skutt i været. Av dem finnes blant annet noen av Netthandelsgruppens nettbutikker, som Tights.no, helsekostbutikken Soma.no og Makroboks.no, som tilbyr sunne ferdigretter. Utover dette finnes Dinhelsemat.no med spiseklare ferdigmåltider og nettbutikker som Gymgrossisten.no , Extremefitness.no, Bodystore.no og Sunkost.no med salg av kostilskudd og helsekost. Carepacks.co selger sunn snacks og godteri.

Øvrige

Det kan også være verdt å nevne at Europris.no selger et utvalg av matvarer, drikke og godteri samtidig som gadget-aktøren Coolstuff.no har en egen kategori for mat og drikke.

Det er naturligvis en rekke andre aktører som leverer takeaway mat selv eller bruker tjenester som Just Eat, Foodora, Wolt, til å levere for seg, men vi har ikke gått i detalj på restauranter i denne omgang.  

Har vi glemt noen? Vi er åpne for innspill og oppdaterer listen fortløpende.

Del artikkel: