Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Matkassekonsernet sliter – “lønnsom tilvekst er målet”

Walker Kinman, adm. direktør i LMK Group.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Norge er fremdeles mest lønnsom.

ANNONSE

Det har over en lengre periode gått tregt for det svenske matkassekonsernet som gjentatte ganger har meldt om synkende salg og færre kunder. Dette samtidig som Norge har levert gode resultater til det nordiske selskapet, gjennom konseptene Adams Matkasse og Godtlevert.

LMK Group vil i begynnelsen av mai presentere sin første delårsrapport, men allerede nå får vi innsikt i hvordan det første kvartalet har gått. Netto omsetning i perioden januar til mars i år ender på 287,8 millioner svenske kroner, ned 65 millioner kroner sammelignet med første kvartal i 2022. Antallet aktive kunder synker fra 99 600 første kvartal i fjor, til 83 600 i år.

Året begynte tøft for netthandelen og for oss spesifikt. Mange oppdaget fordelene ved å abonnere på en matkasse under Covid, men i etterdønningen av pandemien gikk forbrukerne tilbake til allerede etablerte vaner og hjemmelagde middager konkurrerende med reiser og utekvelder, sier administrerende direktør i LMK Group, Walker Kinman, i en kommentar til rapporten.

I 2022 endte omsetningen på 1 081 millioner kroner. Dette er en nedgang på 22 prosent mot 2021. Matkassekonsernet er sterkt preget av inflasjon og dagens lavkonjunktur og driftsresultatet (ebit) for helåret ender på -149,3 millioner kroner.

Konsernet har nå satt seg kortsiktige mål kalt must-win-battles for å sikre lønnsomhet, samt langsiktige mål for å sikre tilvekst. Disse inkluderer blant annet å øke markedsføringsekspertisen og utvikle den "episke" kundeopplevelsen. På lang sikt ønsker konsernet å etablere flere samarbeid og å skape flere tilbud innen convenience.

Gitt forutsetningene har vi sett over selskapets finansielle mål og konkludert med at lønnsom tilvekst er vårt hovedmål, med den kortsiktige prioriteringen å stabilisere inntektsutviklingen i løpet av 2023, etterfulgt av en gjennomsnittlig årlig omsetningstilvekst. Vi står fast ved at vår virksomhet skal være lønnsom og selvfinansierende, sier Kinman.

I Norge har LMK Group 190 ansatte fordelt på Godtlevert og Adams Matkasse. Disse to konseptene leverte i 2022 en omsetning på 586,5 millioner svenske kroner og Norge er fremdeles konsernets mest lønnsomme marked. I Sverige hentet Linas Matkasse inntekter på 383,6 millioner svenske kroner i løpet av 2022 og i Danmark leverte Retnemt 111,4 millioner svenske kroner.

Del artikkel: